Δε. Μάι 13th, 2024

Ισχαιμικό επεισόδιο υπέστη ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος (2Α) με την συζυγό του Άννα-Μαρία (Δ), την εκδότρια Ραχήλ Καπόν (Α) και τον σύζυγό της Μωυσή (2Δ), φωτογραφίζονται δίπλα από τον πάγκο με τα βιβλία στην εκδήλωση για την παρουσίαση του τρίτομου έργου «Ημερολόγιο Βασίλισσας Φρειδερίκης 1938–1967» στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη στην Αθήνα, Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020. Το «Ημερολόγιο της βασίλισσας Φρειδερίκης», που φυλάσσεται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) σε σειρά 35 χειρόγραφων τευχών, καλύπτει με σχεδόν καθημερινές καταγραφές το μέγιστο μέρος της δημόσιας και ένα τμήμα της ιδιωτικής ζωής της βασίλισσας επί μια τριακονταετία (1938-1967). Συντάκτρια του Ημερολογίου ήταν η εκάστοτε κυρία των τιμών, η οποία συνόδευε την βασίλισσα και σημείωνε στο τέλος της ημέρας τα πεπραγμένα της εν θερμώ, συχνά με λεπτομερείς περιγραφές και ενδιαφέροντα στιγμιότυπα που αποκαλύπτουν την πολύπλευρη όσο και έντονη προσωπικότητα της Φρειδερίκης και τη σχέση της με τον κόσμο. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ισχαιμικό επεισόδιο υπέστη το απόγευμα της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στο Πόρτο Χέλι όπου βρίσκεται και η μόνιμη κατοικία του, αναφέρει το argolikeseidhseis.gr. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, διακομίσθηκε αργά το βράδυ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Αργολίδας σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας.

Δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr