Πε. Απρ 25th, 2024

Κολωνός: Απόπειρα απαγωγής της 12χρονης καταγγέλλει η γιαγιά της – «Έχει δεχθεί τέσσερις επιθέσεις, θα το σκοτώσουν το παιδί»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Νέα ερωτήματα δημιουργεί η επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε η 12χρονη θύμα βιασμού και μαστροπείας από στον Κολωνό. Όπως έγινε γνωστό χθες, ύστερα από καταγγελία της θείας της 12χρονης, άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του επιτέθηκε στην 12χρονη με μαχαίρι και την τραυμάτισε ελαφρά στο χέρι.

Για τη συγκεκριμένο συμβάν έχει ανοίξει έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ..

Η γιαγιά της 12χρονης μίλησε σήμερα στο «Καλημέρα Ελλάδα» και αποκάλυψε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εγγονή της δέχεται επίθεση.

«Τέταρτη απόπειρα, πάει θα το σκοτώσουν το παιδί. Ήταν στο δωμάτιο του και έκανε μάθημα με την καθηγήτρια, ιδιαίτερα, με καθηγήτρια που έχει στείλει το υπουργείο, και μπήκανε μέσα. Τώρα τι έγινε μετά από ΄κει, δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω καθόλου με το παιδί μου γιατί είναι και αυτό σε άθλια κατάσταση. Καλεί την αστυνομία γιατί της σπάσανε το τζάμι καμία απάντηση, τους ξανακάλεσε τι έγινε; Καμία απάντηση. Πήγανε ρίξανε τεράστια πέτρα σπάσανε το τζάμι από δωμάτιο του παιδιού για να μπούνε μέσα. Η άλλη έγινε στο δρόμο, το βράδυ κοιμότανε μπήκανε με κουκούλα στο παράθυρο πρόλαβε και το είδε, 4η σήμερα. Ήταν στην ασφάλεια το παιδί αλλά η αστυνομία δεν κάνει τίποτα. Περιμένει απάντηση ακόμη από τα πρώτα που γίνανε δεν ξέρω τι κάνουνε, δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει», είπε αρχικά η γιαγιά και αγανακτισμένη ανέφερε:

«Πάει το πιάνει το παιδί έξω στην αυλή να παίξει, πάει να χαϊδέψει ένα γατάκι σταματάει ένα αυτοκίνητο του πιάνει το χέρι το τράβαγε να το βάλει στο αυτοκίνητο. Πρόλαβαν, ούρλιαξε το παιδί, την γλύτωσε, πήραν το νούμερο του αυτοκινήτου, τίποτα, τίποτα δεν έγινε. Δεν μπορεί το παιδί να βγει από το σπίτι του, ούτε και στο σπίτι του είναι ασφαλές. Τρεις φορές στο σπίτι του κάνανε την επίθεση. Σε ένα μήνα γίνανε 3 με 4, σε ένα μήνα μέσα».

Τι κατέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ. η 12χρονη για την επίθεση με μαχαίρι

Η η καταγγελία έγινε χθες Δευτέρα (3/4) από τη θεία της ανήλικης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της. Η 12χρονη κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι άγνωστος άντρας εμφανίστηκε στο σπίτι της θείας της ενώ εκείνη ήταν μόνη της και αποπειράθηκε να της επιτεθεί με μαχαίρι. Η 12χρονη είπε στους αστυνομικούς ότι επειδή γνωρίζει ΤαεΚβοΝτο κατάφερε να απωθήσει τον δράστη, ο οποίος την τραυμάτισε ελαφρά στο χέρι.

Η Αστυνομία διαβίβασε το υλικό στον αρμόδιο Εισαγγελέα του νομού όπου ζει σήμερα το κορίτσι με τη θεία της, ενώ δεν αποκλείεται (εάν κριθεί ότι εξυπηρετεί την έρευνα) η δικογραφία που σχηματίστηκε να συσχετιστεί με τη δικογραφία που χειρίζονται οι Εισαγγελείς Ανηλίκων στην Αθήνα για την υπόθεση της μαστροπείας. Το ερώτημα στο οποίο θα κληθεί να απαντήσει η αστυνομική έρευνα είναι εάν υπάρχει κάποιος που θέλει να τρομοκρατήσει την ανήλικη για να μην καταθέσει στις Αρχές σε βάρος του.

Δεν υπάρχει φύλαξη του σπιτιού της 12χρονης

Το σπίτι όπου ζει η 12χρονη δεν φυλασσόταν από την Αστυνομία. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ρωτήθηκαν σχετικά σημείωσαν ότι «το κορίτσι ζει εκτός Αττικής, μαζί με συγγενικό του πρόσωπο, σε περιβάλλον που θεωρείτο απολύτως ασφαλές. Επίσης, δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα απειλές σε βάρος του για να θορυβηθούν οι Αρχές. Έτσι, δεν υπήρχε φύλαξη του σπιτιού».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση των πληρεξούσιων δικηγόρων της οικογένειας, Ασπασίας Ταραχοπούλου και Αντωνίας Λεγάκη, ο άνδρας, με καλυμμένα χαρακτηριστικά και τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα.

Το κορίτσι έσπρωξε την πόρτα και εκείνος πρόλαβε να της επιτεθεί με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι!

Καθώς το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, ο άγνωστος έφυγε.

Οι δικηγόροι εξηγούν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια δέχεται απειλές και μόλις δύο μέρες πριν, ενώ ο μικρός της αδελφός βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος, σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε το σήμα «μη μιλάς» και εξαφανίστηκε.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων της 12χρονης

Το περιστατικό γνωστοποίησαν με ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της οικογένειας. Ολόκληρη η δήλωση των πληρεξούσιων δικηγόρων Ασπασίας Ταραχοπούλου και Αντωνίας Λεγάκη:

«Επίθεση στο σπίτι που διαμένει δέχθηκε σήμερα το 12χρονο κορίτσι που εξέδιδε ο Η. Μίχος και βίασαν περισσότεροι κατηγορούμενοι Άγνωστος άνδρας, με καλυμμένα χαρακτηριστικά και καλυμμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι!

Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει. Δύο ημέρες πριν, καθώς ο μικρός της αδελφός βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος, σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε το σήμα ”μη μιλάς” και εξαφανίστηκε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, εφόσον προ ημερών άγνωστος πέταξε πέτρα και έσπασε το παράθυρο του δωματίου των παιδιών. Ο κίνδυνος είναι προφανής, όπως και η απειλή για να μην μιλήσουν. Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία την έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτη, στο έλεος των κυκλωμάτων που την εκμεταλλεύονταν.

Καλούμε τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!».

Πηγή: ieidiseis.gr