Πα. Απρ 19th, 2024

Κοροναϊός: Κινέζοι σε πανικό φορούν πάνω τους ό,τι βρουν για να προστατευθούν

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στον… πυρετό του κοροναϊού βρίσκεται ολόκληρος ο πλανήτης, με τον θανατηφόρο ιό που έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, να εξαπλώνεται ραγδαία.

Τη στιγμή που ο υπόλοιπος πλανήτης προσπαθεί να σταματήσει την εξάπλωσή του, στην Κίνα είναι αντιμέτωποι με μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.

Στην Κίνα, ο ιός σαρώνει με τους πολίτες να κάνουν ότι μπορούν ωστε να μην μολυνθούν.

Αυτή τους η προσπάθεια, ωστόσο, μας έχει δώσει αρκετές αστείες εικόνες.

Όπως αποδεικνύει ο φακός, κάποιοι χρησιμοποίησαν ότι βρήκαν μπροστά τους. Πλαστικές φιάλες νερού αλλά και μπουκάλια εθεάθησαν να φορούν μικροί και μεγάλοι Κινέζοι σε αεροδρόμια της πολυπληθέστερης χώρα του κόσμου αλλά και άλλων χωρών, σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να προστατευθούν από τον κοροναϊό.

Οι φωτογραφίες που έχουν ανέβει στο Facebook και το Twitter μαρτυρούν τον πανικό αυτών των ανθρώπων που φορούν εκτός από πλαστικά μπουκάλια, πλαστικές σακούλες σαν αυτές που βάζουμε τα ρούχα και κράνη που φορούν οι οδηγοί μηχανών.

Ο λόγος που οι εν λόγω εικόνες υπάρχουν είναι αφενός ότι οι προστατευτικές μάσκες έχουν εξαντληθεί σε πολλές επαρχίες της Κίνας αλλά και σε διάφορες πόλεις άλλων χωρών υπό τον φόβο της ταχύτατης εξάπλωσης του ιού, αλλά και γιατί πληθαίνουν οι αναφορές γιατρών πως η προστατευτικές μάσκες δεν αποτελούν πανάκεια…

Δείτε απίστευτες εικόνες:

Ο… τρομοκρατημένος ταξιτζής

Την ίδια στιγμή, ακόμα ένα κωμικοτραγικό βίντεο κάνει το γύρο των social media.

Σε αυτό το βίντεο φαίνεται ένας οδηγός ταξί να φορά την κίτρινη αντιμικροβιακή στολή με σηκωμένη την κουκούλα, χειρουργική μάσκα και μάσκα για καταδύσεις για να είναι 100% σίγουρος.

Ο Κινέζος ταξιτζής φορούσε ολόσωμη στολή, χειρουργική μάσκα και μάσκα καταδύσεων για να είναι 100% σίγουρος ότι δεν θα κολλήσει τον φονικό κορονοϊό.

PlayNews@PlayNews7

Coronavirus fears sees taxi driver don hazmat suit, goggles to pick up passenger

View image on Twitter

Το βίντεο ανέβασε στα social media μια επιβάτης του ταξί που βρήκε το όλο σκηνικό πολύ αστείο, καθώς ο ταξιτζής τη μετέφερε στο αεροδρόμιο της κινεζικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail.

«Βρίσκεις πολλούς πελάτες ντυμένος έτσι;», ρώτησε η πελάτισσα τον οδηγό ταξί, αφού πρώτα του ζήτησε να τη μεταφέρει στο αεροδρόμιο όσο το δυνατό γρηγορότερα.

«Αυτοί είναι ασυνήθιστοι καιροί. Απλά, φέρομαι υπεύθυνα για μένα και για την οικογένειά μου», απάντησε ο ταξιτζής. «Πρώτα η ασφάλεια, σωστά; Είναι σημαντικό να έχουμε επίγνωση», συνέχισε ο πανέτοιμος ακόμη και για βιολογικό-χημικό ή και πυρηνικό πόλεμο ταξιτζής.

in.gr