Τε. Μάι 22nd, 2024

Κορονοϊός: Δύο νέοι θάνατοι στην Ελλάδα – Στους 412 οι νεκροί

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τους 412 έφτασαν στην Ελλάδα οι νεκροί από κορονοϊό καθώς άλλοι δύο συνάνθρωποί μας άφησαν την τελευταία τους πνοή τις τελευταίες ώρες στην Αττική.

Σύμφωνα με το thetoc.gr, πρόκειται για έναν 68χρονο ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “251 ΓΝΑ” με υποκείμενα νοσήματα αλλά και έναν 95χρονο, ο οποίος επίσης είχε υποκείμενα νοσήματα και κατέληξε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο “Σισμανόγλειο”.

Το βράδυ της Κυριακής είχε χάσει τη μάχη για τη ζωή ένας 84χρονος που νοσηλευόταν στο νσοκομείο “Σωτηρία”.

Από τα 229 επιπλέον κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή, τα 200 είναι εγχώρια κρούσματα και τα 31 συνδέονται με γνωστές συρροές. Παραμένει πρώτη η Αττική με 97 κρούσματα, ενώ ακολουθούν τα Τρίκαλα με 11. Τα 97 κρούσματα είναι σαφώς λιγότερα από τα κρούσματα που ανακοινώνονταν τις τελευταίες εβδομάδες, που πάντα ήταν άνω των 100 και το τελευταίο διάστημα και άνω των 200 κρουσμάτων. Αλλά τα μόλις 97 κρούσματα δεν πρέπει να δημιουργήσουν κανενός είδους αισιοδοξία.

Τα μόλις 97 κρούσματα απλά οφείλονται στο ότι τα Σαββατοκύριακα ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ είναι αισθητά μειωμένος, λόγω της υπολειτουργίας των διαγνωστικών κέντρων.