Πε. Μάι 2nd, 2024

Κόρινθος: Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Απ. Παύλου με τον τίτλο: «ΙΖ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2023», με την παρουσία σύμπαντος του Ι. Κλήρου και των Μοναχικών Ταγμάτων της Ι. Μητροπόλεώς μας, με την συμμετοχή ευσεβούς Εκκλησιάσματος, με απόδοση τιμών από το άγημα της Σχολής Μηχανικού και υπό τον παιανισμό της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων, ώστε να αποδοθεί η δέουσα Εκκλησιαστική τιμή, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα της Τετάρτης, 21 Ιουνίου 2023, η υποδοχή των Ι. Λειψάνων των: Τιμίου Προδρόμου, Αποστόλων Ιάσονος και Ακύλα, Ιερομαρτύρων Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Διονυσίου του Α΄, Επισκόπου Κορίνθου, και Βλασίου, Αγίων Σωφρονίου Ιεροσολύμων, Μακαρίου Κορίνθου και Σεραφείμ Φαναρίου, Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, Αγίων Μαρτύρων Κοδράτου και Λεωνίδου και της συνοδείας αυτού, Οσίων Παταπίου, Νίκωνος του Νέου και Οσίας Υπομονής, προερχομένων εκ των Ι. Μονών της Ι. Μητροπόλεως μας και η υποδοχή των Ι. Εικόνων της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ», αντιγράφου εκ της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου και των εν Κορινθία Αγίων. 

Μετά το πέρας της υποδοχής των Ι. Λειψάνων στα προπύλαια του Ι. Καθεδρικού Ναού υπό του φιλοξενούμενου Σεβ. Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και του Θεοφ. Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου ακολούθησε εντός του Ι. Ναού η «έξοδος» του Ι. Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Παύλου, του αποτεθησαυρισμένου από του έτους 2011 εις τον αυτόν Ι. Ναό και η «ενθρόνισις» του εις τον καθορισμένο τόπο στο κέντρο του Ι. Ναού. 

Στην συνέχεια τελέσθηκε, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, συγχοροστατούντων του σεπτού Ποιμενάρχου μας και του Θεοφ. Επισκόπου Κεγχρεών και συμμετεχόντων των Ιερέων της πόλεως Κορίνθου, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ᾿ Αρτοκλασίας. Ακολούθησε η καθιερωμένη Ι. Αγρυπνία προς τιμήν πάντων των εν Κορινθία Αγίων ιερουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και συμπροσευχομένου του Σεβ. Μητροπολίτου μας. Στο τέλος της Ι. Αγρυπνίας ο άγιος Κεγχρεών ομιλών επεσήμανε την «ευλογία» που έχουμε μια εβδομάδα πριν από την εορτή του Πολιούχου μας Αποστόλου Παύλου να υποδεχόμαστε και να τιμούμε όλους εκείνους τους Αγίους που αποτελούν τους εύχυμους αγιοπνευματικούς καρπούς της Ευαγγελικής σποράς του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο με την μέριμνα του Σεβ. Ποιμενάρχου μας και προέτρεψε το εκκλησίασμα να μετέχει σε όλες τις λατρευτικές συνάξεις των «ΙΖ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2023». Στην Ι. Αγρυπνία έψαλαν οι Ιεροψάλτες του Καθεδρικού Ι. Ναού με μέλη της χορωδίας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ευσεβείς προσκυνητές με πίστη και προσμονή δεν σταμάτησαν να προσέρχονται προς ασπασμό των Ι. Λειψάνων και να λαμβάνουν την εξ αυτών ευλογία μέχρι και το πέρας της Ι. Αγρυπνίας αποδίδοντας την δέουσα τιμή και τον σεβασμό προς όλους τους εν Κορινθία Αγίους και κυρίως στον ιδρυτή της Εκκλησίας μας Απόστολο Παύλο!