Σα. Απρ 20th, 2024

Μαίνεται αυτήν την ώρα η φωτιά στην Βαρυμπόμπη

Flames burn near buildings outside an Air Base in Tatoi area, northern Athens, Greece, Tuesday, Aug. 3, 2021. Hundreds of residents living near a forest area north of Athens fled their homes Tuesday as a wildfire reached residential areas as Greece grappled with its worst heatwave in decades. (AP Photo/Michael Varaklas)

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif
This image has an empty alt attribute; its file name is elbar.gif

Μαίνεται αυτήν την ώρα η φωτιά στην Βαρυμπόμπη και την ευρύτερη περιοχή, ενώ στις φλόγες παραδίδονται ήδη σπίτια μέσα στον οικισμό των Αδαμών. 

Εντολή εκκένωσης νωρίτερα δόθηκε και για τον οικισμό των Θρακομακεδόνων. Το μέτωπο πλέον έφτασε στο ρέμα της Χελιδονούς και την εκεί βιομηχανική περιοχή, ενώ η φωτιά πλέον πλησιάζει στην γέφυρα της Βαρυμπόμπης.

Οι κάτοικοι κινδύνευσαν και εγκατέλειψαν ήδη την περιοχή, ενώ υπήρξαν και πληροφορίες για 14 εγκλωβισμένους, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί, οι οποίοι τελικά αργότερα απεγκλωβίστηκαν. Οι ίδιοι οι κάτοικοι προσπαθούσαν να διασώσουν τις περιουσίες τους. Συνεχείς εκρήξεις σημειώνονταν σε διάφορα σημεία.

Ο μαύρος καπνός εξαιτίας της πυρκαγιάς, έχει καλύψει ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Έξι κάτοικοι της ευρύτερης πληγείσας περιοχής νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ΕΚΑΒ.

Μεγάλη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα και με το ρωσικό Beriev να έχει μπει στη μάχη της κατάσβεσης.

Εντολή εκκένωσης για την Βαρυμπόμπη και τον οικισμό Αδάμες, δόθηκε λόγω της φωτιάς με μήνυμα στο 112.

Λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην Βαρυμπόμπη, είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία. Πριν από λίγο άνοιξαν, τελικά, και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Την ολική διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Καπανδρίτι – Λυκόβρυση και στα δυο ρεύματα, λόγω πυρκαγιάς στο ύψος της Βαρυμπόμπης, διέταξε η τροχαία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Οδός.