Πα. Απρ 19th, 2024

Χαρδαλιάς: 40 ενεργά μέτωπα, 81 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Απόλυτη προτεραιότητα να σώσουμε κάθε ανθρώπινη ζωή

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif
This image has an empty alt attribute; its file name is elbar.gif

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 40 ενεργά μέτωπα, ενώ συνολικά εκδηλώθηκαν 81 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στην έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών.

 

Τα κυριότερα μέτωπα είναι τα εξής: η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:23 στην Καστανιά Μάνης, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:50 στο Ασκληπιείο στην Κω, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:40 στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην Μυρτιά Εύβοιας στις 19:11.

Οι ώρες είναι κρίσιμες και οι συνθήκες εξαιρετικά επικίνδυνες, επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, και πρόσθεσε ότι η χώρα μας βιώνει ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών που δυστυχώς ήδη ζούμε τις επώδυνες συνέπειές του.

“Απόλυτη προτεραιότητά μας, να σώσουμε κάθε ανθρώπινη ζωή. Πάντα προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τις περιουσίες και το μυαλό μας είναι πάντα στο φυσικό περιβάλλον, μπροστά όμως στον κίνδυνο, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο”, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Όσοι κάτοικοι των πυρόπληκτων γειτονιών της Αττικής δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μπορούν να καλούν στο 1135 του ΕΟΔΥ όπου θα τους καθοδηγήσουν για τα ξενοδοχεία που θα τους φιλοξενήσουν με έξοδα του κράτους για απόψε και όσο χρειαστεί μέχρι να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στις οικίες τους.

Κλείνοντας ο κ. Χαρδαλιάς, και δεδομένου ότι το φαινόμενο του καύσωνα θα συνεχιστεί αμείωτα και τις προσεχείς μέρες, απηύθυνε έκκληση να αποφύγουμε οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς και κάλεσε τους πολίτες σε επαγρύπνηση και συναγερμό σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη.