Πα. Μάι 17th, 2024

Με τους «συνΔΗΜΟΤΕΣ» για να βγούμε από το τέλμα των τελευταίων ετών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Της Κατερίνας Σκούφη*

Βρισκόμαστε σε μία εποχή κοινωνικών και οικονομικών κρίσεων, οι οποίες έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνία, και ιδιαίτερα στους νέους της εποχής. Συνειδητοποιώντας τις δυσκολίες που υφίσταται η νέα γενιά σε τομείς, όπως η επαγγελματική αποκατάσταση, η εργασία, η προοπτική για εξέλιξη, μου δημιούργησαν την ανάγκη να σκεφτώ πώς είναι δυνατόν να συμβάλλω και να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ στην αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων. Έτσι, πήρα την πρωτοβουλία και την απόφαση να ασχοληθώ με τα κοινά, εν όψει των Δημοτικών εκλογών. Αποδέχτηκα την πρόταση του κ. Νίκου Ζαχαρόπουλου για να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Νέα Σικυώνα 2025» με απώτερο σκοπό να διεκδικήσουμε την Δημοτική Αρχή του Δήμου Συκιωνίων.

Η συμμετοχή μου στον συνδυασμό «συνΔΗΜΟΤΕΣ» προέκυψε ύστερα από την σύμπνοια των φιλοδοξιών μου με το όραμα και τις επιδιώξεις του κ. Νίκου Ζαχαρόπουλου και του κ. Μάρκου Λέγγα. Τους ευχαριστώ για την πρόταση που μου έγινε διότι πρόκειται για δύο εξέχουσες προσωπικότητες που δεν ενδιαφέρονται για το προσωπικό τους συμφέρον αλλά μάχονται για να δώσουν ζωή στον Δήμο.

Με βάση τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, προτείνω ένα πλάνο, το οποίο λειτουργεί προς όφελος των πολιτών. Σύμφωνα με την επαγγελματική μου ιδιότητα, πιστεύω πως είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν υποδομές για την προαγωγή της ψυχικής και ψυχοκοινωνικής υγείας. Το συγκεκριμένο πλάνο αφορά όχι μόνο τους νέους, αλλά και τα παιδιά, τους γονείς, τους ηλικιωμένους. Στοχεύουμε στην ανάπτυξη των σχολικών υποδομών, την είσοδο νέων  προγραμμάτων πρόληψης και παρέμβασης σε ζητήματα ψυχοκοινωνικής υγείας. Επίσης, κρίνεται σημαντικό να ενισχυθούν οι υποδομές υποστήριξης και φροντίδας των ηλικιωμένων αλλά και όλων των ατόμων που έχουν ανάγκη.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για την ευκαιρία που μας δίνεται να αναπτύξουμε σημαντικά κάθε τομέα στον Δήμο μας, βγάζοντας τον από το τέλμα των τελευταίων ετών. Οι συνυποψήφιοι του συνδυασμού μας αποτελούν ένα δυναμικό υλικό, νέο στην πολιτική, άφθαρτο, με όνειρα και οράματα για μια νέα αρχή και όρεξη για δουλειά. Προτείνουμε με καινούργια υλικά να χτίσουμε το αύριο του Δήμου μας. Σεβόμαστε τους πολίτες και τις αγωνίες τους, κατανοούμε τα προβλήματά τους και στοχεύουμε σε πραγματοποιήσιμες λύσεις.  Βασισμένοι σε ένα καινοτόμο πλάνο, διαθέτουμε τα κατάλληλα μέσα και την αγάπη για ένα ομορφότερο μέλλον και έναν ομορφότερο Δήμο Σικυωνίων.

*Η κυρία ΚατερίναΣκούφη είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος, με τους «συνΔΗΜΟΤΕΣ» δήμου Σικυωνίων