Σα. Μάι 18th, 2024

Νάνσυ Γιαννιδάκη: Ο Δήμος μας μπορεί να βοηθήσει τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες ΑμεΑ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Όσοι ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν είναι σημαντικό να ακούνε τους πολίτες, να αφουγκράζονται τις ανησυχίες τους και να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση προβλημάτων.
Λόγω της πορείας μου στη δημοσιογραφία, έμαθα να έχω ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά, να ζω και να κινούμε μέσα στην πόλη και τα χωριά μας, να στέκομαι δίπλα στους πολίτες και στα ζητήματα που τους απασχολούν.

Σε μία συνάντηση που είχα πρόσφατα με την κα Ελένη Ζερβού, Πρόεδρο του Σωματείου Γονέων & Φίλων Παιδιών και Ατόμων με Αυτισμό Κορινθίας, της ζήτησα να μου αναφέρει τι μπορεί να κάνει ο Δήμος μας για να βοηθήσει αυτή την ειδική κατηγορία ατόμων που έχουν το σύνδρομο και τις οικογένειές τους.

Η κα Ζερβού μου ανέπτυξε διάφορες ιδέες/προτάσεις, στάθηκε όμως στο μεγαλύτερο άγχος που έχει κάθε γονιός που έχει παιδί στον αυτισμό. Τι θα γίνει αυτό το παιδί στην περίπτωση που οι γονείς, τα άτομα που το φροντίζουν, πάθουν κάτι ή πεθάνουν; Είναι φοβερό, οι γονείς αυτοί να αντιμετωπίζουν καθημερινά σοβαρές δυσκολίες και παράλληλα να ζουν με αυτό τον φόβο.

Η νέα Δημοτική Αρχή οφείλει να βοηθήσει τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους:

-Με την ίδρυση και λειτουργία μιας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τη μόνιμη διαβίωση-κατοικία ατόμων με νοητική στέρηση, εξασφαλίζοντας την ανεξάρτητη και αξιοπρεπή διαβίωση με ενεργή ένταξη στο κοινωνικό περιβάλλον.

-Με προγράμματα Δια βίου εκπαίδευσης και άθλησης των ΑμεΑ

-Με καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης υπό την αιγίδα της

-Με την καθιέρωση μια μεγάλης γιορτής/φεστιβάλ για την Αναπηρία, που θα φέρει τον κόσμο πιο κοντά στην έννοια και την κατανόησή της

Ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» και γνωρίζοντας την ευαισθησία του υποψήφιου δημάρχου Νίκου Σταυρέλη, δηλώνω και δεσμεύομαι δημόσια πως αν εκλεγούμε Δημοτική Αρχή θα εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με όλους τους φορείς ειδικών και ευπαθών ομάδων και θα προβούμε σε δράσεις με το μέγιστο κοινωνικό αντίκτυπο.

Αναστασία (Νάνσυ) Γιαννιδάκη
Υπ. Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Κορινθίων
«ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» – Νίκος Σταυρέλης