Πα. Μαρ 29th, 2024

Νύχτα επεισοδίων: Πυροβολισμοί σε δυο πυροσβεστικά όχηματα και πυρκαγιά σε εργοστάσιο ελαστικών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τα επεισόδια με τους Ρομά που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται.

Πυρά δέχθηκαν δυο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Ελευσίνας στην Περιφερειακή Αιγάλεω το βράδυ της Τετάρτης.

Τα 2 οχήματα μετέβαιναν σε συμβάν που ήταν κοντά στην περιφερειακή Αιγάλεω και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν καθώς όπως προσέγγιζαν το σημείο δέχτηκαν πυροβολισμούς. Ευτυχώς δεν υπάρχει κανένας τραυματίας.

Στις φλόγες επιχείρηση ελαστικών στον Ασπρόπυργο

Αυτή την ώρα στις φλόγες έχει τυλιχθεί επιχείρηση ελαστικών στον Ασπρόπυργο και υπάρχει φόβος μην ξεφύγει και επεκταθεί και σε άλλα εργοστάσια.

Μαύρος καπνός έχει πνίξει το σημείο στον Ασπρόπυργο ενώ στον χώρο της επιχείρησης στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ επιχειρούν 10 οχήματα της Πυροσβεστικής και 25 πυροσβέστες.

Στην ενεργοποίηση επείγουσας ειδοποίησης μέσω του 112 προχώρησε στις 23.40 η Πολιτική Προστασία λόγω των τοξικών καπνών από τη μεγάλη φωτιά σε επιχείρηση ελαστικών στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο.

Στην «εξαιρετικά επείγουσα ειδοποίηση» που έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχές αναφέρονται τα εξής:

«Αν βρίσκεστε στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, περιοχή Ασπροπύργου, καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε υπαίθρια αποθήκη ελαστικών. Εκλύονται επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί. Κλείστε πόρτες και παράθυρα.»

Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Η πυρκαγιά λόγω των υλικών έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα.Νωρίτερα σύμφωνα με την Αστυνομία στη συγκεκριμένη επιχείρηση έγινε διάρρηξη με τους δράστες να αφαιρούν μεγάλο αριθμό ελαστικών. Η κλοπή έγινε αντιληπτή περίπου τις 9 το βράδυ από τους υπεύθυνους του καταστήματος και ειδοποίησαν την αστυνομία. Λίγη ώρα αργότερα το κατάστημα τυλίχθηκε στις φλόγες. Εξετάζεται το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

Νωρίτερα ομάδες Ρομά είχαν κλείσει την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων βάζοντας φωτιές σε λάστιχα στο δρόμο με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και στον προαστιακό καθώς οι φωτιές ήταν κοντά στις γραμμές. Παράλληλα οι Ρομά έκλεισαν και την εθνική οδό Πατρών – Πύργου στα Βραχνέικα για τουλάχιστον 1,5 ώρες με φωτιές σε λάστιχα.

Πυρπόλησαν λεωφορείο στο Μενίδι

Νέα ένταση το βράδυ της Τετάρτης στο Μενίδι καθώς ομάδα Ρομά προκάλεσαν επεισόδια και πυρπόλησαν αστικό λεωφορείο.Στο σημείο έσπευσαν η Πυροσβεστική καθώς και αστυνομικές δυνάμεις ενώ το αστικό λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Λεωφόρο Φυλής και στο σημείο έχουν στηθεί οδοφράγματα από τους Ρομά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της ΕΡΤ, δεν υπάρχουν τραυματίες και η φωτιά σβήστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν.

Με πληροφορίες από newsit.gr και in.gr