Κυ. Μάι 19th, 2024

Ο Αθανάσιος Ροβήλος Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό “Η Πελοπόννησος Μπροστά”

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με αίσθημα ευθύνης, με όραμα, με γνώσεις, με ανιδιοτέλεια και με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας και στο μέλλον των νέων μας, ζητάω τη στήριξή σας στις Περιφερειακές Εκλογές.

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό και το συνδυασμό ΄΄Η Πελοπόννησος Μπροστά΄΄.

Αθανάσιος Ροβήλος

Υποστράτηγος Μηχανικού ε.α – Πολιτικός Μηχανικός

Αντιπρόεδρος Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κορινθίας

τ. Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας

ΡΟΒΗΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Υποστράτηγος Μηχανικού ε.α – Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Γεννήθηκε το 1964, κατάγεται από το Βέλο Κορινθίας και μετά την αποστρατεία του ζει μόνιμα στο Λουτράκι, τόπο καταγωγής της συζύγου του Ματούλας, θυγατέρας του αείμνηστου Ιερέα της Παναγίας Γιάτρισσας, Τάκη Παντελέων.

Απόφοιτος της Στρατιωτικής ΣχολήςΕυελπίδων, της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου, καθώς και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Στην διάρκεια της στρατιωτικής του καριέρας,έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης,Επιχειρησιακές, Εκπαιδευτικές, Τεχνικές και Διοικητικές, με τελευταία τη Διοίκηση της Σχολής Μηχανικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού στο Λουτράκι.

Έχει αποκτήσει ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα Διοίκησης, Σχεδιασμού – Διεύθυνσης και επίβλεψης μεγάλων τεχνικών έργων,εκπόνησης τεχνικών μελετών, αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών -πολιτικής προστασίας και προσεισμικού – μετασεισμικού ελέγχου σε κτήρια.

Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Νομού Κορινθίαςκαι τέως Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος.

     Έχει διατελέσει μετά την αποστρατεία του άμισθος Καθηγητής Οχυρωτικής στη Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού.Επίσης από το 2014 έως και το 2022 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά ως πολιτικός μηχανικός, με αντικείμενο κτηριακά έργα και εκτέλεση προσεισμικών ελέγχων σε σχολικές μονάδες.

Το σύγγραμμα του, με τίτλο ‘’Μετασεισμικός έλεγχος σε κτίρια. Σεισμική παθολογία κτιρίων’’, έχει διδαχθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και σε Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ).

Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες στο Μουσείο Μπενάκη, στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς και σε συνέδρια και ημερίδες.

Έχει τιμηθεί με τους Χρυσούς Σταυρούς του Τάγματος της Τιμής και του Τάγματος του Φοίνικα, καθώς και με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, της Ελληνικής Δημοκρατίας και με σειρά διακρίσεων για εξαιρετική επίδοση στην εκτέλεση των καθηκόντων του και την υλοποίηση μελετών.

      Είναι Γραμματέας του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας και μέλος του Συλλόγου Βελιωτών ΄΄Η Αγία Μαρίνα΄΄.

Είναι πατέρας, του Παναγιώτη, Αρχιτέκτονα Μηχανικού με μεταπτυχιακές σπουδές, του Βασίλη, Νομικού με μεταπτυχιακές σπουδές και του Άγγελου – Ευάγγελου,Γυμναστή απόφοιτου του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.