Σα. Απρ 27th, 2024

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας προασπίζει το έργο των μελών του

Κοινοποίηση ειδήσεων

Οι δηλώσεις τηςκαθηγήτριας ΕΚΠΑ και ιατρού κας Λινού, που υποστήριξε ότιένας ιδιώτης παιδίατρος είναι τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα χρήματα του δίνουμε, αποτελούν ασέβεια και αγνωμοσύνη προς το ιατρικό σώμα και ιδιαίτερα προς τους συναδέλφους που σηκώνουν το βάρος μιας ανοργάνωτης και διαχρονικά ληθαργικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο αγώνας των ιδιωτών συναδέλφων μας και δη των παιδιάτρων, είναι αγώνας αδιάκοπος και ποιοτικός με προσωπικό κόστος πολλές φορές, προφέροντας υψηλού επιπέδου ιατρική φροντίδα στους έχοντες την ανάγκη.

Αντίστοιχα, κρίνονται ασεβείς προς πάσα κατεύθυνση, οι δηλώσεις του καθηγητή και ιατρού κου Πνευματικού λίγες ημέρες πριν, περί πρόγνωσης καρκινοπαθών τελικού σταδίου, βάζοντας οικονομικά κριτήρια στην αξία της ανθρώπινης ζωής και υποβαθμίζοντας τη προσπάθεια συναδέλφων μας να χαρίσουν, με κάθε κόστος, λίγη ποιοτική ζωή ακόμα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας στέκεται και προασπίζει το έργο των μελών του, αλλά και των συναδέλφων στην επικράτεια που περιφρουρούν την υγεία. Καταδικάζουμε τέτοιες δηλώσεις ιδιαίτερα όταν προέρχονται από ιατρούς μέλη συλλόγων. Καταδεικνύουμε την άμεση ανάγκη τέτοιοι άνθρωποι να αποχωρούν από τη πολιτική σκηνή και στην αυτοαξιολόγησή τους να αντιληφθούν ότι ντροπιάζουν τις αξίες ολόκληρης της επιστημονικής μας κοινότητας.