Σα. Απρ 27th, 2024

Ο Κορίνθιος καρδιολόγος Βλάσης Ν. Πυργάκης εξελέγη πρόεδρος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ., με τη συμμετοχή του 99,4% των εκλεκτόρων από όλη τη χώρα.

Είναι η πρώτη φορά που οι εκλογές για την εκπροσώπηση των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας στον ΠΙΣ πραγματοποιούνται με ψηφιακές κάλπες, αφού αξιοποιήθηκε το πιο σύγχρονο τεχνολογικό σύστημα για την ψηφοφορία. O Βλάσης Ν. Πυργάκης εξελέγη πρόεδρος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

Είναι μεγάλη τιμή για την Κορινθία που ο καταξιωμένος καρδιολόγος Βλάσης Ν. Πυργάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ανώτατου πειθαρχικού συμβουλίου του πανελληνίου ιατρικού συλλόγου.

Ποιος είναι ο καρδιολόγος Βλάσιος Ν. Πυργάκης, MD, PhD, FESC, FACC.

Διευθυντής Β’ Καρδιολογικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Απεφοίτησε το 1978 της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στη Θεραπευτική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»). Εσωτερικός Βοηθός του Καρδιολογικού Εργαστηρίου.

Τίτλος ειδικότητας της Καρδιολογίας το 1984.

Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1987.

Από το 1984 έως τέλος 1985 Επιμελητής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Κορίνθου.

Από το 1986 έως το 1988 μετεκπαιδεύτηκε στο Νοσοκομείο NATIONAL HEART και το CARDIOTHORACIC  INSTITUTE του Πανεπιστημίου του Λονδίνου σε όλες τις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές της Καρδιολογίας.

Από  το 1992 μέχρι το 2009 ήταν Συντονιστής Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου.

Από τό 2009  μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 ήταν Συντονιστής Διευθυντής του  Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Κρατικού  Νοσοκομείου Αθηνών « Γ. Γεννηματάς»

Fellow of  the European Society of Cardiology  το 2003.

Fellow of the American College of Cardiology το 2008.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής και Διευθυντής  Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ. Ν. Κορίνθου, Αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΠ Πελοποννήσου, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ Ν Α « Γ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», Αντιπρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και από 19/12/2022 είναι πρόεδρος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας 1993-2009

Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας  2009-2010

ΕΜΠΕΙΡΙΑ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

6 χρόνια στην Εσωτερική Παθολογία

36 χρόνια στην Κλινική Καρδιολογία

Μεγάλη εμπειρία σε όλες τις αναίμακτες και αιματηρές διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές της Καρδιολογίας. (Υπερηχοκαρδιογραφία – Doppler, Δοκιμασία κοπώσεως, καρδιακοί καθετηριασμοί – Στεφανιογραφίες, Holter- Ηλεκτροφυσιολογία -Βηματοδότες κλπ ).

Μεγάλη εμπειρία στην Ιατρική Έρευνα.

Μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση φοιτητών Ιατρικής, ιατρών υποχρέων υπηρεσίας υπαίθρου, ειδικευομένων ιατρών στην Γενική Ιατρική, την Παθολογία και την Καρδιολογία.

Συνεχής και ενεργός συμμετοχή σε Συνέδρια, Σεμινάρια, Ημερίδες, Εκπαιδευτικά προγράμματα νοσοκομείων

Μεγάλος αριθμός Δημοσιεύσεων σε Ελληνικά και διεθνή περιοδικά.

Tου ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.