Σα. Απρ 27th, 2024

Πέτρος Τατούλης από Κόρινθο: Ισχυρή και ανεξάρτητη η Νέα Πελοπόννησος της επόμενης ημέρας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης βρέθηκε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στην Κορινθία, όπου επισκέφτηκε το Δημαρχείο, το Σοφικό, τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, τους Αγίους Θεοδώρους και το Λουτράκι μαζί με τους συνεργάτες του. 

Ο Πέτρος Τατούλης είπε από την Κόρινθο: Σχεδιάζουμε μία ισχυρή, ανεξάρτητη Πελοπόννησο. Βελτίωση των υποδομών και των οδικών δικτύων, λύση στο πρόβλημα του νερού που ταλανίζει το νομό είναι μέσα στον προγραμματισμό μας για την επόμενη ημέρα της Κορίνθου και της Πελοποννήσου. 

«Δουλειά για όλους και αύξηση εισοδήματος – Κοινωνική προστασία και συνοχή – Ποιότητα Ζωής και Ασφάλεια», είναι το 3πτυχο που εκφράζει τη στρατηγική μας για μια νέα, ισχυρή Πελοπόννησο.

Πρώτη προτεραιότητα και κεντρικός πυλώνας του σχεδίου μας αποτελεί η εξασφάλιση αγορών που «αναζητούν» και φυσικά «πληρώνουν» τα χαρακτηριστικά των δικών μας προϊόντων δηλαδή τη γεύση, το άρωμα και τη διατροφική αξία.  

Χρηματοδοτούμε την εξωστρέφεια αγροτών και κτηνοτρόφων με 20.000 ευρώ ανά παραγωγική μονάδα

Στοχεύουμε:

Στη μετατροπή εκατοντάδων και ίσως χιλιάδων νέων αγροτών σε μικρούς εξαγωγείς. Το μοντέλο που ακολουθήσαμε για την προώθηση της μικρής οικογενειακής αγροτικής επιχείρησης στις ευρωπαϊκές εκθέσεις τροφίμων είχε εξαιρετικά αποτελέσματα και θα το ενισχύσουμε. 

Συνεχίζουμε με την ίδια ένταση το πρόγραμμα κατασκευής και αξιοποίησης «Αγροτικών υποδομών» που τρέξαμε με μεγάλη επιτυχία το διάστημα 2011-2019.

Προωθούμε την εξασφάλιση νέων επιφανειακών ταμιευτήρων συνολικής χωρητικότητας άνω των 30 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού.

Με την ολοκλήρωση των δυο μεγάλων ταμιευτήρων που ξεκινήσαμε πριν το 2019  (Ασωπού Κορινθίας και Λαγκουβάρδου Μεσσηνίας) και την κατασκευή ενός ακόμα   στην Λακωνία (Κελεφίνας). 

Την εξασφάλιση νέων υδάτινων πόρων τουλάχιστον 25.000.000 κυβικών μέτρων με την αξιοποίηση των παράκτιων αναβάλων που θα χρησιμοποιηθούν για ύδρευση και άρδευση. 

Τον συστηματικό καθαρισμό όλων των ρεμάτων με λεκάνη απορροής μεγαλύτερη από 10 κυβικών μέτρων νερού. 

Έχουμε σχεδιάσει ένα ολιστικό σχέδιο προκειμένου να χτυπήσουμε στη ρίζα τους τα κοινωνικά προβλήματα που ταλαιπωρούν την Πελοπόννησο, ενισχύοντας τον θεσμό της οικογένειας, των παιδιών, την αντιμετώπιση της ερήμωσης και της υπογεννητικότητας, βοηθώντας ουσιαστικά συνανθρώπους δημιουργώντας δομές κοντά στους πολίτες.