Σα. Μάι 18th, 2024

Πέτσας: Το κοινωνικό μέρισμα στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την καταβολή κοινωνικού μερίσματος στις πιο ευάλωτες ομάδες και σε αυτούς που σήκωσαν το βάρος της κρίσης και της δημοσιονομικής προσαρμογής, γνωστοποίησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κατάφερε να μην εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός και να πιάσει τον στόχο, επειδή αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο κοινωνικό μέρισμα ο κ. Πέτσας είπε πως αρχικά πρέπει να γίνει «Ότι ο Προϋπολογισμός του 2019, ενώ στην αρχή, μέχρι τον Ιούνιο -σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν- φαινόταν εκτροχιασμένος, με ένα δημοσιονομικό κενό περίπου 1% του Α.Ε.Π., καταφέρνουμε, όχι μόνο να μην είναι εκτροχιασμένος, αλλά και να πιάσουμε το στόχο και μια σχετική άνεση. Γιατί; Κυρίως διότι αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη. Οι Έλληνες πληρώνουν τους φόρους τους, η οικονομική δραστηριότητα πάει καλύτερα και επομένως είμαστε σε θέση να έχουμε -παρά το γεγονός ότι μειώσαμε νωρίτερα τον ΕΝΦΙΑ απ ό,τι είχαμε δεσμευτεί- περιθώριο και για κοινωνικό μέρισμα» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού OPEN ο κ. Πέτσας ανέφερε πως η κυβέρνηση «δεν εξετάζει κανένα σενάριο πρόωρων εκλογών» και υπογράμμισε πως είναι πρόωρη η συζήτηση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πηγή:ΕΡΤ