Σα. Απρ 27th, 2024

Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας στην Αρχαία Κόρινθο (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχαιολογίας. Μετά από 5 χρόνια η συγκεκριμένη δράση θεσμοθετήθηκε.
Ο Σύλλογος μας ευχαριστεί τους
Τους Αγγειογράφους κ. Μαρία Σκλήρη Στάρφα και κ. Δημήτρη Ροματζούκ,
Τον Αγγειοπλάστη κ. Γιάννη Φρατζέσκο ,
Το προσωπικό της Αμερικάνικης Σχολής Κλασσικών Σπουδών Ανασκαφών Κορίνθου κ. Μανώλη παπαδάκη, κ. Παναγιώτη Κακούρο , Την Συντηρήτρια κ.Νικόλ Αναστασάτου ,Την Υπεύθυνη  για τα εκπαιδευτικά  προγράμματα της Αμερικάνικης Σχολής Taylor Cwikla , Την Υπεύθυνη του  Τμήματος Συντήρησης της Εφορείας Αρχαιοτήτων  Κορινθίας κ. Μαργαρίτα Σοφού,
Τους Αρχαιοφύλακες του Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου, που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης καθώς και την Motor oil ,που ήταν χορηγός της εκδήλωσης, και τους χορηγούς επικοινωνίας We love Corinth, AllaboutPeloponnisos, Corinth Greece.
Ευχαριστούμε για την συνεργασία την Εφορία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, και την Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών Ανασκαφών Κορίνθου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους
Η Προϊστάμενη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορίνθιας κ. Παναγιώτα Κασίμη
Η Βουλευτής Κορινθίας κ. Μαριλένα Σούκουλη,
Ο Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κορινθίων κ. Νίκος Σταυρέλης,
Ο Επικεφαλής της Πράσινης Πόλης κ. Δημήτρης Προτοπαπάς,
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Δήμητρα Τσουλουχά, κ. Παναγιώτης Σπύρου
Οι Νεοεκλεγείς Τοπικοί Σύμβουλοι κ. Πέπη Καλαμπαλίκη, Μεταξάς Παναγιώτης
Ο Προέδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Αρχαίας Κορίνθου κ. Αποστόλης Βάθης
Η Πρώην πρόεδρος του Συλλόγου γυναικών Σοφικού Κορινθίας κ. Έλενα Βλάχου Πιπίνη.

Το όφελος από την συγκεκριμένη εκδήλωση είναι διπλό για τον τόπο μας , από την μια ενημερώθηκαν τα μικρά παιδιά και οι επισκέπτες για την αγγειοπλαστική τέχνη και την ζωγραφική της και από την άλλη συντηρείται στο προσκήνιο το όνομα της Αρχαίας Κορίνθου με ότι αυτό συνεπάγεται για την τουριστική προβολή του τόπου και τα επακόλουθα οφέλη της τοπικής οικονομίας από τον τουρισμό.

Εκ του Συλλόγου