Πα. Μάι 17th, 2024

Παγκόσμια Ημέρα θεάτρου: Εορτασμός της Ημέρας με μια καινούργια « Επιστημονική Ευχή», Δύναμη ψυχής Άλφα εις την ν (αν)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Παγκόσμια Ημέρα θεάτρου: 27 Μαρτίου.
Εορτασμός της Ημέρας με μια καινούργια « Επιστημονική Ευχή», Δύναμη ψυχής Άλφα εις την ν (αν)

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα θεάτρου, σήμερα με όλα τα θέατρα κλειστά στην Ελλάδα, η καλλιτεχνική Ομάδα Μεταμόρφωση με έδρα το Μούλκι Κορινθίας τιμά το Θέατρο για άλλη μια φορά – όπως τα προηγούμενα έτη – με τον δικό της ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο και με μια καινούργια Δύναμη. Δύναμη Ψυχής « Άλφα εις την ν (αν). Με την δημιουργία ενός πολύ πρωτοποριακού και ξεχωριστού βίντεο, το οποίο παρουσιάζει ένα μικρό απόσπασμα από μια σκηνή της θεατρικής παράστασης , από το θεατρικό έργο, , «Άλφα εις την ν (αν),Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν» , καταφέρνει να μας υπενθυμίσει την πολύτιμη ΑΞΙΑ του Θεάτρου καθώς επίσης και να «εμβολιάσει » , τον εσωτερικό μας κόσμο με αισιοδοξία και με Δύναμη Ψυχής « Άλφα εις την ν (αν), ώστε να αντιμετωπίσουμε την κρίση που όλος ο πλανήτης βιώνει.
Το βίντεο  Δύναμη ψυχής Άλφα εις την ν, ευχή 2021 – The Power of the Soul, Alpha to the power of n, 2021 wish,   αξίζει να το δεις. Η εγγραφή είναι δωρεάν στο κανάλι της Μεταμόρφωσης.

 Ένα μικρό Ιστορικό της θεατρικής παράστασης

Το έργο «Άλφα εις την ν (αν), Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν» της Κ. Γιαμπουράνη, είναι ένα διαχρονικό έργο το οποίο αναδεικνύει την ουσιαστική σύνδεση της τέχνης με την επιστήμη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα . Παρουσιάστηκε στην Αθήνα με τη μέθοδο επαυξημένης πραγματικότητας (AR – Augmented Reality), Projection Mapping (χαρτογραφημένη προβολή) και χρήση προηγμένων γραφικών κινηματογραφικής ποιότητας, για δυο συνεχόμενες χρονιές ( 2016 -2018 ) από την καλλιτεχνική Ομάδα ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ και την ευγενική επιστημονική αρωγή της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Μέγας Υποστηρικτής ήταν η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και η Λεόντειος Σχολή Αθηνών. Μάλιστα το έργο στον δεύτερο χρόνο παρουσίασης του, είχε τεθεί υπό την αιγίδα του Ελληνοφιλανδικού Επιμελητηρίου.
Το Οκτώβριο του 2018 το έργο μεταφέρθηκε σε εικαστική έκθεση στην Dépôt Art gallery, στο Κολωνάκι, σε Ιδέα και Έμπνευση της Ιστορικού της Τέχνης Κ.. Αννίτα Πατσουράκη, κερδίζοντας το ενδιαφέρον και τις εντυπώσεις του φιλότεχνου κοινού! Η έκθεση πραγματοποιήθηκε, Υπό την Αιγίδα της «Ένωσης Ελλήνων Φυσικών», της «Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας» και του θεάτρου «Αλκμήνη».

Το έργο γράφτηκε το 1992 και είναι αφιερωμένο στο λογιστικό γραφείο του κ. Σπούλου Σπύρου στο Κιάτο Κορινθίας όπου εργαζόταν η συγγραφέας του έργου, Κ. Γιαμπουράνη και εκεί εμπνεύστηκε το έργο
Ένα μικρό απόσπασμα από το Θεατρικό έργο

Το έργο εξελίσσετε στον πλανήτη ΑΡΠΑΓΗ. Τον κατοικούν οντότητες που ανήκουν στην Ανθρώπινη φυλή. Εξελίσσετε σε ένα λογιστικό γραφείο όπου οι ρόλοι  αναδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν  οι επιχειρήσεις στην οικονομία. Η φωνές των χαρακτήρων εκφράζουν την φωνή της επιχειρηματικής τάξης αλλά και του κάθε έντιμου εργαζόμενου που μοχθεί καθημερινά για την ουσιαστική πρόοδο, και ευημερία της κοινωνίας.  

«Άλφα εις την ν (αν),Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν»
Ένα διαγαλαξιακό, γραφειοκρατικό, σουρεαλιστικό παραμύθι.
ΠΡΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ
Σκηνή Πρώτη
Οι διακοπές του λογιστικού γραφείου

ΑΓΑΠΗ: Πάρτε και αυτές τις 25 διακοπές.
ΑΓΓΕΛΟΣ: Όπα όπα.
ΤΟΙΧΟΣ: Δεν είναι ώρα για όπα. Αργότερα ο χορός.
ΑΓΓΕΛΟΣ: Κλείνει και το μπακάλικο του Γαλαξία μας; Μέχρι και από τον Αστερισμό του Λέοντα
ερχόντουσαν να πάρουν την φέτα του, με την αστρική σκόνη πάνω. Δεν είχε λόγο να κλείσει.
ΑΓΑΠΗ: Έκλεισε ο αστροδρόμος. Που θύμιζε …τα δαχτυλίδια F του Κρόνου.
AΓΓΕΛΟΣ: Σε κρίση και ο δρόμος;
ΑΓΑΠΗ: Τον ξήλωσαν οι μοδίστρες του δήμου.
ΑΓΓΕΛΟΣ: Και τι έραψαν;
ΑΓΑΠΗ: Τούβλα.
ΑΓΓΕΛΟΣ: Δεν τους άρεσαν τα άστρα; Ο δρόμος φτιάχτηκε με φυσιολογικό τρόπο…
ΑΓΑΠΗ: ( Γρήγορα στον εαυτό της.) Για αυτό και τον ξήλωσαν.
ΑΓΓΕΛΟΣ: Μια νύχτα της Λαμπρής, όταν οι περσίδεεεεες έπεφταν βροχή.
ΑΓΑΠΗ: Ήθελαν πεζόδρομο με τούβλα για να βγάλει τον προεκλογικό του λόγο ο δήμαρχος. Οι
καταναλωτές δεν έχουν πια χώρο για να παρκάρουν τα Ούφο τους. Πάρτε και αυτή.
ΑΓΓΕΛΟΣ: Έκλεισαν μέχρι και το θέατρο, ¨¨ΑΛΗΘΕΙΑ,¨¨ γνωστό σε όλους τους γαλαξίες για τις αξίες που μετέδιδε; Γιατί;
ΑΓΑΠΗ: Δεν άντεξαν την κρίση. Δεν υπάρχουν πια οι χορηγοί όπως κάποτε είχε η Αρχαία Ελληνική γη. Και ο δήμος δεν αγαπά το ήθος. Τι μέλλον να έχει το θέατρο;
ΑΓΓΕΛΟΣ: Πότε θα καταλάβει ο δήμος, όπως οι Φυσικοί ότι χωρίς την τέχνη οι κοινωνίες μας οδηγούνται στον κανιβαλισμό;
ΑΓΑΠΗ: Καταλαβαίνουν οι πολιτικοί από Ήθος; Πάρτε και αυτή την διακοπή δραστηριότητας.