Πα. Μαρ 29th, 2024

Παράταση ενός χρόνου για επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης σε πυρόπληκτους του 2018 στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Παρατείνεται για ακόμα έναν χρόνο το μέτρο επιδότησης ενοικίου / συγκατοίκησης για την κάλυψη δαπανών προσωρινής στέγασης πληγέντων, των οποίων οι κατοικίες υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 , σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Αττικής.

Αυτό προβλέπει κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποδομών και Μεταφορών, η οποία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αφορά στην Π.Ε. Κορινθίας και συγκεκριμένα την Δημοτική Ενότητα Αγίων Θεοδώρων και την Δημοτική Κοινότητα Ισθμίας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Η παράταση, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εν λόγω απόφαση, δόθηκε καθώς “α) εκκρεμεί η οριστική ρύθμιση θεμάτων δασικής και πολεοδομικής νομοθεσίας ορισμένων πληγεισών περιοχών, β) κάποιες πληγείσες περιοχές συμπεριλήφθηκαν στην πρόσφατη αναμόρφωση και ανάρτηση δασικών χαρτών, γ) δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκατάστασης των πληγέντων κτηρίων και λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού”.

Την σχετική ΚΥΑ μπορείτε να δείτε εδώ: