Τρ. Μαρ 19th, 2024

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ληστεία στη Λακωνία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνελήφθησαν, χθες (1.12.2022) το πρωί, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, τέσσερα (4) άτομα, -2- ημεδαποί, 43χρονος και 49χρονη, καθώς και -2- αλλοδαποί, 38χρονη και 39χρονος, αντίστοιχα, για ληστεία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία ληστεία, ενώ η 38χρονη και ο 39χρονος κατηγορούνται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, προχθές (30.11.2022) το απόγευμα σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, ανωτέρω δράστες εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ, κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά της οικίας του, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, εντόπισαν και προσήγαγαν τους δράστες και στη συνέχεια συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης.

Τέλος, σε οικία και κατάστημα των αλλοδαπών συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -5.800- ευρώ, -2- φυσίγγια και -1- ρόπαλο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.