Πε. Μαρ 28th, 2024

Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου : Υπεγράφη η σύμβαση – Ξεκινά η υλοποίηση του Βιοτεχνολογικού Πάρκου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση του Βιοτεχνολογικού πάρκου Κορίνθου, του έργου που αξιοποιεί και αναβαθμίζει μια τεράστια έκταση, την περιφερειακή αγορά Λεχαίου, δίνοντας παράλληλα δυναμική οικονομικής και εργασιακής ανάπτυξης με την φιλοξενία νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων του εξωτερικού και την δημιουργία μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας, έγινε το μεσημέρι στο δημαρχείο Κορίνθου.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας κ.Χρίστου Δήμα  η συμβολή του οποίου υπήρξε καθοριστική για την ταχύτατη ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης της έκτασης στο δήμο και  ένταξης του έργου στις στρατηγικές επενδύσεις, υπέγραψε την σύμβαση μίσθωσης με τον εκπρόσωπο της εταιρίας «ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» κ.Βασίλη Αλέξανδρο Μόλαρη και τον επιχειρηματία κ.Βασίλη Μανδρέκα.

«Είναι μια σημαντική ημέρα σήμερα, υπογράφουμε το συμφωνητικό μίσθωσης και ξεκινούν οι εργασίες που θα να δείξουν τον χώρο της αγοράς σε ένα σύγχρονο βιοτεχνολογικό πάρκο. Ξεπεράστηκαν πολλά εμπόδια που υπήρξαν και αν δεν είχαμε την καθοριστική υποστήριξη του Χρίστου Δήμα δεν θα είμαστε εδώ σήμερα. Ο Δήμος και το επιμελητήριο  ήθελαν για πολλά χρόνια την αξιοποίηση της περιφερειακής αγοράς και με αυτό το έργο επιτυγχάνουμε την  αξιοποίηση αυτή  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι εργασίες ξεκινούν σύντομα για τις υποδομές που θα φιλοξενήσουν επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας του εξωτερικού, επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσεις εργασίες και οικονομική ανάπτυξη , επιχειρήσεις στις οποίες θα προσφερθεί φθηνή ενέργεια αφού η Κόρινθος συνδέθηκε πριν από λίγες ημέρες με το δίκτυο φυσικού αερίου. Ευχαριστώ θερμά όσους βοήθησαν για να φτάσουμε στην σημερινή εξέλιξη, τον υπουργό, την εταιρία, τους αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του δήμου. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα όμως η υποστήριξη του δήμου θα είναι αμέριστη» ανέφερε ο δήμαρχος στην εισήγηση του.

«Είναι σπουδαία ημέρα για την Κορινθία, η σημερινή, γίνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα εμπρός σε συνέχεια των προηγουμένων βημάτων. Υπήρχε το αίτημα της παραχώρησης για αξιοποίηση στο δήμο, ήταν αίτημα δίκαιο αλλά δεν υπήρχαν προτάσεις. Εμείς πετυχαίνουμε την αξιοποίηση της αγοράς κάνοντας παράλληλα μια επένδυση που θα αλλάξει το τοπίο στην Κορινθία. Έχουμε πολύ δρόμο για το επιθυμητό αποτέλεσμα όμως υπάρχει θέληση και ικανότητα από όλους και γι αυτό είμαι βέβαιος πως θα πετύχουμε !» ανέφερε ο κ.Χρίστος Δήμας.

 Ο εκπρόσωπος της εταιρίας κ.Μόλαρης ύμνησε την προσπάθεια που από κοινού έκαναν ο Υπουργός με τον Δήμαρχο ώστε οι διαδικασίες να τρέξουν και να ολοκληρωθούν εν καιρώ πανδημίας αναφέροντας πως η εταιρία είναι σε πλήρη εγρήγορση για την υλοποίηση του πάρκου.  «Ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή, το έργο είναι σημαντικό, αναπτυξιακό για όλη την περιοχή όμως πρέπει να σας πω πως σήμερα είναι η αφετηρία. Το πρότζεκτ ξεκίνησε εν μέσω κορωνοιού με την βούληση να δημιουργήσουμε έναν χώρο που θα στεγάσει επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας. Αν δεν υπήρχε η συμπαράσταση του κ.υπουργού δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που είμαστε σήμερα διότι εν μέσω κορωνοιού ήταν πολύ πιο δύσκολο να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Παρ όλα αυτά , κι αυτό δείχνει την μεγάλη αγάπη του υπουργού και του δημάρχου για τον τόπο τους, με πολλή δουλειά και από τις υπηρεσίες σε ένα σύντομο διάστημα για τα ελληνικά δεδομένα κατορθώσαμε να είμαστε εδώ και αν υπογράφουμε την σύμβαση. Από δω και πέρα ξεκινά η δουλειά, είμαστε σε πλήρη εγρήγορση ως εταιρία, εντός του 2023 δρομολογούνται όσα πρέπει για την υλοποίηση του πάρκου, ένα από τα 4 που είναι σε εξέλιξη στη χώρα κι αυτό το δεδομένο δείχνει το στίγμα για το που πρέπει να πάει η ελληνική οικονομία.

« Είναι τιμή μας που είμαστε εδώ σήμερα, είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία του εγχειρήματος. Ευχαριστούμε τον κύριο Υπουργό και τον κύριο Δήμαρχο για την βοήθεια που μας έχουν δώσει, εκπροσωπώντας το νέο αίμα στο επιχειρείν θέλω να σας διαβεβαιώσω πως  θα βάλουμε τρομερή ενέργεια και αγάπη στο πρότζεκτ για να προχωρήσει και να υλοποιηθεί, προσφέροντας αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος μας και δεν διαθέτει στον συγκεκριμένο τομέα» ανέφερε ο κ.Βασίλης Μανδρέκας.

Παρευρέθηκαν στην διαδικασία υπογραφής οι Αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας κ.Κωνσταντίνα Κόλλια και Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος, Ο γ.γ του δήμου Κορινθίων Νεκτάριος Σπηλιόπουλος, ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μανδρέκας, στελέχη της εταιρίας και του δήμου Κορινθίων που εργάστηκαν για την σημερινή εξέλιξη. Το παρόν έδωσε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τάκης Λουζιώτης ο οποίος υπενθύμισε στους παριστάμενους πως επι προεδρίας Βασίλη Νανόπουλου στο Επιμελητήριο είχε τεθεί το θέμα της αξιοποίησης της αγοράς από το επιμελητήριο τότε.

«Είναι ένα πρότζεκτ δυναμικό , με χρήσιμες τεχνολογίες του μέλλοντος. Δυνατό επιχειρείν σημαίνει ευημερία και επειδή ο πρωτογενής τομέας έχει περάσει τα τελευταία χρόνια σε 2η μοίρα, είναι όλα αυτά απαραίτητο να γίνουν. Συγχαρητήρια σε όλους, στον υπουργό για την ταχύτητα που έτρεξε τις διαδικασίες , στο δήμο για τις δικές του ενέργειες , γιατί ένα πάγιο του νυν δημάρχου που το είχε και ως πρόεδρος του επιμελητηρίου, πλέον γίνεται πραγματικότητα. Είναι αυτονόητος ο ρόλος και η θέση του επιμελητηρίου σε αυτό το πρότζεκτ» σημείωσε ο Τάκης Λουζιώτης.