Κυ. Απρ 28th, 2024

Πτώση αεροσκάφους Antonov δυτικά της Καβάλας – «Επικίνδυνο» φορτίο 12 τόνων – Live οι εξελίξεις

Κοινοποίηση ειδήσεων

Kοντά στο χωριό Παλαιοχώρι του δήμου Παγγαίου, εντοπίστηκε τυλιγμένο σε τεράστιες φλόγες το ουκρανικής εταιρείας αεροσκάφος Antonov 12. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση κατάσβεσης. Σύμφωνα με μαρτυρίες το μεταγωγικό κατέπεσε σε χωράφι με καλαμπόκια εν μέσω εκρήξεων και σαν από θαύμα δεν κινδύνευσαν άνθρωποι. Πληροφορίες που μένουν ανεπιβεβαίωτες μιλούν για φορτίο πυρομαχικών στο αεροσκάφος, ενώ επέβαιναν μόνο μέλη του πληρώματος που περιγράφεται ως 8μελές από πυροσβέστες. Άνδρες της ΕΜΑΚ και πυροτεχνουργοί σπεύδουν στο σημείο καθώς το φορτίο 12 τόνων της μοιραίας εμπορικής πτήσης χαρακτηρίζεται επικίνδυνο.

Στο τέλος της χερσονήσου του Αγίου ‘Ορους το αεροσκάφος κάνει στροφή 180 μοιρών,  χάνει ύψος φλεγόμενο και σε μικρή απόσταση από σπίτια, συντρίβεται.

Από την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η ενημέρωση επιβεβαιώνει ότι προφανέστατα πήρε φωτιά ένας από τους τέσσερις κινητήρες και γι’ αυτό έγινε η στροφή των 180 μοιρών επιστρέφοντας προς το αεροδρόμιο της Καβάλας, το οποίο ενήργησε άμεσα αναμένοντας αναγκαστική προσγείωση καθώς απέμεναν 3 ή 4 λεπτά από τη στιγμή που ο πιλότος εξέπεμεψε σήμα κινδύνου.

Ανατολικά του όρους ‘Αθως, το Antonov 12 δείχνει να επιστρέφει προς τα παράλια της Μακεδονίας.

Ωστόσο χάνει ύψος για να συντριβεί λίγο μετά τις κορυφές του Παγγαίου, όπως επιβεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες. Η στροφή προς τα δεξιά δεν ολοκηρώ

Η περιοχή έχει βυθιστεί στο σκοτάδι από τις 23:00 καθώς το αεροσκάφος ίσως να παρέσυρε καλώδια κατά τη συντριβή του ανάμεσα στους Αντιφίλιππους και το Παλαιοχώρι, στην Ελευθερούπολη Καβάλας.

ertnews.gr