Πε. Μαρ 28th, 2024

Σταϊκούρας: Ανοίγει μέχρι την Παρασκευή η πλατφόρμα για τις ρυθμίσεις χρεών σε 72 και 120 δόσεις

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μέχρι την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την αναβίωση των 72 και 120 δόσεων σε εφορία και ΕΦΚΑ όπως και η νέα ρύθμιση των χρεών της ενεργειακής κρίσης σε 36 έως 72 δόσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Όσοι έχασαν τις 72 και τις 120 δόσεις, αυτές αναβιώνουμε. Και ταυτόχρονα, στους πολίτες, οι οποίοι τα κατάφεραν στη κρίση χρέους, τα κατάφεραν στην πανδημία και δυσκολεύονται από τον Νοέμβριο του 2021 λόγω της ακρίβειας, με κοινωνική δικαιοσύνη θα τους βοηθήσουμε με 36 – 72 δόσεις», πρόσθεσε. 

«Μέσα στις φορολογικές δηλώσεις υπάρχουν οι προβλέψεις για τους αγρότες, οι οποίοι έχουν 50% έκπτωση φόρου εφ΄όρου ζωής υπό την προϋπόθεση ότι είναι σε συνεργατικά σχήματα. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενσωματωθεί στις φορολογικές δηλώσεις η πρόβλεψη για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε επιχειρήσεις που στα 3/12 του 2022 αύξησαν τον αριθμό των εργαζομένων. Ουσιαστικά είναι ρήτρα εργασίας», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για πιθανή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι «αυτό θα το δούμε την επόμενη τετραετία».

Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι: «Σήμερα αυξάνει σημαντικά ο κατώτατος μισθός, ο οποίος μετακυλίεται και σε μία αύξηση διαφόρων επιδομάτων που έχουν δημοσιονομικό κόστος. Τη Δευτέρα ανοίγει το “Σπίτι μου”, ουσιαστικά τα φθηνά σπίτια για νέους έως 39 ετών, προϋπολογισμού 500 εκ. ευρώ.