Τε. Μάι 8th, 2024

Στην ΕΥΔΕ-ΒΕΚ της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας η υλοποίηση του μέτρου επιδότησης των τόκων δανείων των ΜμΕ (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στην ΕΥΔΕ-ΒΕΚ της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας η υλοποίηση του μέτρου επιδότησης των τόκων δανείων των ΜμΕ.

Μόλις πριν λίγους μήνες, ύστερα από στοχευμένο σχεδιασμό και εντατικές ενέργειες, και την  απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη και του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Παπαθανάση, πετύχαμε τη συγκρότηση και πλήρη λειτουργία της  Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής Τομέων Βιομηχανίας, Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (ΕΥΔΕ – ΒΕΚ) υπό τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, ως Ενδιάμεσου Φορέα του ΕΣΠΑ, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο τη βιομηχανία και το εμπόριο ως διακριτούς αναπτυξιακούς άξονες και πυλώνες.

Η πρώτη αποστολή του Φορέα μας είναι η υλοποίηση της πολιτικής  της Κυβέρνησης που αφορά στην τρίμηνη επιδότηση των τόκων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων, με μια δαπάνη η οποία ανέρχεται συνολικά σε 750.000.000 ευρώ και η σχετική διαδικασία ένταξης ξεκίνησε σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι.

Αποτελεί ένα ακόμα κρίσιμο για την πραγματική οικονομία μέτρο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας , από την οποία αναμένεται να επωφεληθούν περί τις 100 – 120.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση. 

Στόχος της ενίσχυσης είναι η αντοχή των επιχειρήσεων στη συγκυρία, αλλά και η διασφάλιση της ικανότητάς τους να επανεκκινήσουν την επόμενη μέρα, έχοντας ταυτόχρονα όλες τις θέσεις εργασίας εξασφαλισμένες.

Είναι δεδομένο ότι η ευθύνη που αναλαμβάνουμε ως Υπουργείο Ανάπτυξης και ΓΓΒ  είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθούμε αποτελεσματικά σε αυτή.

Πελοπίδας Ι. Καλλίρης

Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας

Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων