Πα. Απρ 19th, 2024

Στο 72,63% βρίσκεται η απορρόφηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου των πιστώσεων από τα διάφορα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014 -2020

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στο 72,63% βρίσκεται η απορρόφηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου των πιστώσεων από τα διάφορα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014 -2020, όπως διαπιστώθηκε σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η οποία έλαβε χώρα το πρωί σήμερα Τρίτη 3 Μαΐου, στα γραφεία της έδρας, στην Τρίπολη.

Στην εν λόγω σύσκεψη -με τη συμμετοχή των αντιπεριφερειαρχών Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρου Βερούτη και Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστου Λαμπρόπουλου, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών- εξετάστηκε ενδελεχώς η εξέλιξη των απορροφήσεων στο σύνολο των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα οποία ολοκληρώνονται στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Εξ άλλου, για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζονται από τον περιφερειάρχη ακόμα δύο σημαντικές συσκέψεις -με δημάρχους, στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας- σχετικές με το ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Η μία θα έχει ως αντικείμενο τις δράσεις που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και η δεύτερη τις δράσεις που αφορούν στις ΟΧΕ, ΒΑΑ και στο ΤΑΠ ΤοΚ.

Εδώ μπορείτε να δείτε τον πίνακα με τις απορροφήσεις που καταγράφονταν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέχρι και σήμερα Τρίτη 3 Μαΐου: