Κυ. Μάι 19th, 2024

Σωτήρης Γκατζιούφας: «Ο Τατούλης έχει προσδώσει υψηλό κύρος στο θεσμό του Περιφερειάρχη»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πρόκειται για έναν νέο Κορίνθιο Επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στα «Λουτρά της Ωραίας Ελένης». 
Υπήρξε συνιδρυτής και διατέλεσε πρόεδρος του πρώτου cluster του Επιμελητηρίου της Κορινθίας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προώθηση των νέων επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής…
Τάσσεται ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και στην ακόλουθη συνέντευξη, που ευγενώς παραχώρησε στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, μας εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν ώστε να «διαβεί τον Ρουβίκωνα» των Περιφερειακών εκλογών της 26ης Μαΐου και να ζητήσει την ψήφο των Κορινθίων.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: κ. Γκατζιούφα, γιατί τώρα, εν μέσω μιας αρνητικής οικονομικό – κοινωνικής συγκυρίας και γιατί με τον Συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη;

ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΚΑΤΖΙΟΥΦΑΣ: «Είμαι ένας νέος άνθρωπος, έχω επιλέξει να ζω στον τόπο μου. Ακούω δεξιά κι αριστερά μια φορτική οχλαγωγία, για ό,τι δεν έγινε, ευθύνες να καταλογίζονται και γενικότερα παρατηρώ την διαιώνιση μιας ανεδαφικής μιζέριας. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. 
Ως άνθρωπος του «επιχειρείν», γνωρίζω πολύ καλά ότι ζούμε σε μια χώρα στην οποία απαιτείται πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια για να υλοποιηθεί έστω και μία πρωτοβουλία. Η ανάπτυξη, είτε πρόκειται για μια επιχείρηση, είτε για ένα τόπο δεν είναι αγώνας 100 μέτρων, αλλά μαραθώνιος αγώνας αντοχής. Ασφαλώς και στην Κορινθία είναι πολλά τα έργα που είναι σε εξέλιξη και στο προσεχές διάστημα θα παραδοθούν στους πολίτες. 
Πιστεύω όμως βαθιά- και για αυτό συστρατεύτηκα με τον Πέτρο Τατούλη – ότι αυτή η τετραετία θα είναι το διάστημα που – μέσα από την σημαντική τεχνογνωσία και το διεθνές κύρος που έχει προσδώσει στον θεσμό ότι θα αποδώσει καρπούς».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Τι δεν έχει προλάβει να πραγματοποιήσει η Περιφέρεια για την Κορινθία και τις γεωγραφικές της ενότητες; Έχετε λάβει διαβεβαιώσεις πως συγκεκριμένα αναπτυξιακά προγράμματα θα υλοποιηθούν, αν παραμείνει Περιφερειάρχης ο κ. Τατούλης;

ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΚΑΤΖΙΟΥΦΑΣ: «Η Κορινθία είναι ένας αρχαιολογικός προορισμός από μόνη της. Όλη η αξιοποίηση των κονδυλίων που έχει προηγηθεί στην κατεύθυνση των εργασιών στα μνημεία (στην Ακροκόρινθο, στο Ηραίο και αλλού) θα κεφαλαιοποιηθεί μέσα από την ενοποίηση των αρχαιολογικών μας χώρων, που θα επιτευχθεί μέσα από το πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, το οποίο με προϋπολογισμό 11 εκατομμύρια ευρώ και σε συνεργασία με τους άλλους φορείς, θα δημιουργήσει ένα νέο πολύτιμο προϊόν για την ανάπτυξη της Κορινθίας. 
Η ανάδειξη της Αρχαίας Διόλκου και η εξασφάλιση πόρων της τάξης του 1,5 εκατομμύριου ευρώ είναι σε εξέλιξη, ενώ πολύ σημαντική θεωρώ και την δημιουργία δικτύου μονοπατιών και κυρίως θεματικών μονοπατιών. 
Το Hercules Trail, δηλαδή το μονοπάτι «Πέντε Μύθοι του Ηρακλή», ήδη στην πρώτη του παρουσίαση προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον. 
Θα έχει συνολικό μήκος 250 χλμ. Ξεκινώντας από το Ναύπλιο, ακολουθούμε τα «βήματα» του Ηρακλή στην Αρχαία Τίρυνθα, τη Νεμέα, τη Στυμφαλία, τον Φενεό, τον Λάδωνα, τον Βόρειο Ερύμανθο, ενώ καταλήγουμε στην Ολυμπία, διεκδικώντας κι εμείς όπως ο ημίθεος ένα κομμάτι αγριελιάς. Το Κorinthos Trail, με συνολικό μήκος 120 χλμ, ξεκινάει από την Αρχαία Κόρινθο, περνάει από τα Ίσθμια, το Σοφικό, την Επίδαυρο και καταλήγει στις Μυκήνες όπου ενώνεται με το μονοπάτι του Ηρακλή. Σημαντικό παρακλάδι αποτελεί το Σοφικό, το Αγγελόκαστρο, η Μονή Φανερωμένης, η Αρχαία Νεμέα. Και σκεφτείτε ότι όλη αυτή η τεράστια προσπάθεια που στοχεύει να δημιουργήσει ένα δίκτυο μονοπατιών μήκους 1500 χλμ, το μεγαλύτερο πιστοποιημένο στην Ευρώπη, θα απευθυνθεί σε ένα κοινό 20 εκατομμυρίων περιπατητών/ορειβατών παγκοσμίως. Άλλη καινοτομία σε αυτό το Project είναι η συνεργασία του δημοσίου, όχι με εργολάβους για την συντήρηση των μονοπατιών, αλλά με Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, προκειμένου να δημιουργήσει μόχλευση της ιδιωτικής οικονομίας».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΩΙΜΟΣ: Εκτιμάτε πως αυτή τη φορά, πρόκειται για μια δύσκολη προεκλογική μάχη, για την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος»;

ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΚΑΤΖΙΟΥΦΑΣ: «Όλες οι εκλογικές μάχες είναι δύσκολες. Κι εμείς πάντοτε κινούμαστε στην λογική ότι ο αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα που δεν καταφέραμε να λύσουμε και οι προκλήσεις που απλώνονται μπροστά μας. Από αυτήν την άποψη έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε ψηλά τον πολιτικό πολιτισμό, να μιλήσουμε για το πρόγραμμα μας, να δεσμευτούμε στους πολίτες, σε πείσμα κάποιων που προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών με λαϊκισμό, ψέμα και λάσπη. 
Για εμάς το ερώτημα που θα απαντηθεί στις επόμενες εκλογές είναι ξεκάθαρο: θα προχωρήσουμε μπροστά για την ολοκλήρωση μιας δυνατής Περιφέρειας, ή θα γυρίσουμε πίσω στις παλιές μίζερες δομές που έκαναν επαιτεία στα πόδια του «αθηνοκεντρικού» κράτους; 
Θα μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι υπό την σημαία της δυνατής «Νέας Πελοποννήσου», ή θα διχαστούμε κάτω από κομματικές σημαίες και ιδιοτελή συμφέροντα; Προσωπικά, πιστεύω ακράδαντα ότι η Πελοπόννησος θα βγει δυνατή και ενωμένη από αυτήν την αναμέτρηση του παρελθόντος με το μέλλον. Η Πελοπόννησος θα συνεχίσει να οδεύει μπροστά…»