Τρ. Απρ 30th, 2024

Τέλος οι θολές φωτογραφίες στο Messenger – Η Meta ανακοίνωσε αλλαγές

Κοινοποίηση ειδήσεων

Θεωρητικά, το Messenger μπορεί να στέλνει υψηλής ευκρίνειας φωτογραφίες ήδη, αφού η δυνατότητα αποστολής 4K υλικού προστέθηκε για πρώτη φορά το μακρινό πλέον 2017. Ωστόσο, όπως μάλλον θα έχετε παρατηρήσει, η ποιότητα των εικόνων δεν ήταν ίδια με την αρχική στο Messenger. Όπως εξήγησε στο Verge η Liz Sweeney της Meta, η ποιότητα μέχρι τώρα “εξαρτιόνταν από τις συνθήκες του δικτύου, τόσο για τον αποστολέα όσο και για τον παραλήπτη”.

Θέλοντας, λοιπόν, να λύσει το πρόβλημα των θολών φωτογραφιών, η Meta ανακοίνωσε την προσθήκη ενός νέου κουμπιού που θα επιτρέπει την αποστολή φωτογραφιών με πολύ λιγότερη συμπίεση. Συγκεκριμένα, όταν θα ανοίγετε το σχετικό μενού για την επιλογή της φωτογραφίας που θέλετε να στείλετε, θα υπάρχει πλέον στην πάνω δεξιά γωνιά ένα HD κουμπί. Πατώντας το, η φωτογραφία θα φτάνει με πολύ καλύτερη ποιότητα, ενώ θα ενεργοποιείται και η αποστολή 4K υλικού. Σε περίπτωση που το κουμπί δεν πατηθεί, οι 4K φωτογραφίες θα υποβαθμίζονται σε 2K ανάλυση.

Η νέα HD ένδειξη και το κουμπί που θα υπάρχει στις φωτογραφίες στο Messenger:

Παράλληλα, το Facebook ανακοίνωσε πως θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να στέλνουν και αρχεία πολύ μεγαλύτερου μεγέθους. Μέχρι τώρα το όριο ήταν τα 25MB. Πλέον το όριο αυτό αυξήθηκε στα 100MB, κάτι που θα βοηθήσει ιδιαίτερα για την αποστολή βίντεο.

Τέλος, η Meta ανακοίνωσε και ένα ολοκαίνουργιο χαρακτηριστικό που θα βοηθήσει τις παρέες μετά από κάποιο ταξίδι. Συγκεκριμένα, το Messeneger θα επιτρέπει την δημιουργία κοινόχρηστων άλμπουμ στις ομαδικές συζητήσεις.

Όταν κάποιος στέλνει μια εικόνα, θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα άλμπουμ, στο οποίο όλα τα μέλη της συζήτησης θα μπορούν έπειτα να προσθέσουν φωτογραφίες.

Πηγή: unboxholics.com