Τε. Μάι 1st, 2024

Το επόμενο Pixel Phone θα μπορεί και να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ολοένα πιο κοντά είμαστε στην εποχή που το smartphone μας θα κάνει… καφέ, όπως δείχνουν οι νεότερες φήμες για το επερχόμενο Pixel. Στο πλαίσιο του Android Ready SE Alliance τα smartphones θα μπορούν να κάνουν πολλά και διάφορα.

H Google επιδιώκει να ενισχύσει την Android Ready SE Alliance, στο πλαίσιο της οποίας η κρυπτογραφημένη επικοινωνία μεταξύ των συσκευών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, πράγμα που σημαίνει ότι το επόμενο Pixel smartphone θα μπορεί ακόμα και να λειτουργήσει ως συσκευή που θα ξεκλειδώνει αυτοκίνητα.

Η Google ανακοίνωσε ότι πολλοί κατασκευαστές είναι ήδη έτοιμοι να ενσωματώσουν ανάλογες λειτουργίες στα smartphones της. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη του Secure Element, ενός ειδικού chip που θα αναλαμβάνει την κρυπτογράφηση μεταξύ hardware. Ο σκοπός της Google είναι να εδραιωθεί αυτό το πρωτόκολλο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των συσκευών.

Το επόμενο Google Pixel θα έχει ενσωματωμένη την τεχνολογία αυτή, προσφέροντας επιπρόσθετους τρόπους επικοινωνίας και νέες λειτουργίες, όπως είναι το ξεκλείδωμα αυτοκινήτων. Ίσως αργότερα να δούμε και το πρώτο Pixel που κάνει και… καφέ.

Πηγή: techblog.gr