Πα. Μαρ 29th, 2024

Το Σωματείο εργαζομένων του Γ.Ν.Κορίνθου καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το Σωματείο εργαζομένων του Γ.Ν.Κορίνθου καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη, στις 28/11/2022, της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτης Ρέτζιου, η οποία κατηγορείται για παραβίαση του νόμου “Χρυσοχοϊδη”, δηλαδή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και γιατί “αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό νόμο που αφορούσε την απαγόρευση και καταστολή των κινητοποιήσεων των υγειονομικών και άλλων εργαζομένων με πρόσχημα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο φόντο της απειλούμενης επισιτιστικής κρίσης που προκαλεί η ακρίβεια βασικών τροφίμων και αγροτικών προϊόντων και του ανταγωνισμού στην ενέργεια, για την οποία ακόμα και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι διαγράφεται στον ορίζοντα ένας «χειμώνας κοινωνικής δυσαρέσκειας», ο χρόνος που μεθοδεύεται μια τέτοια δίκη προφανώς δεν είναι τυχαίος. Επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα τρομοκράτησης και “συμμόρφωσης” των εργαζομένων και του λαού απέναντι σε μία πολιτική που τον εξαθλιώνει καθημερινά.

Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους έχουν αποδείξει ότι τέτοιες πρακτικές τρομοκράτησης δεν τους πτοούν. Πως ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να παραμερίσει όσους υλοποιούν την πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά μας, για να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά συμφέροντα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

     Η  Γ.Γραμματέας                                                                   Ο  Πρόεδρος                                    Λιαχοπούλου Αλεξάνδρα                                                            Μήνος Χρήστος