Κυ. Απρ 28th, 2024

ΤΩΡΑ: Άνοιξε η νέα εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Mετά από σχεδόν 8 ώρες αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα της Εθνικής Αθηνών -Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς ολοκληρώθηκε η μετάγγιση υγραερίου από το βυτιοφόρο όχημα στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά στις 12:30 το μεσημέρι.

Κλειστό παραμένει το ρεύμα της Αθηνών – Κορίνθου, προς Κόρινθο, όπου βρίσκεται το βυτιοφόρο , καθώς πρέπει να μεταφερθεί και να καθαριστεί ο δρόμος.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία από τις 8 το βράδυ και στα δυο ρεύματα της παλαιάς εθνικής τα  οποία είχαν κλείσει κατά τη διάρκεια της μετάγγισης του εύφλεκτου φορτίου του βυτιοφόρου .

Μπουκάλια με νερό διέθεσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά από σχετική πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα -σε συνεργασία και με την Ελληνική Αστυνομία-, στους οδηγούς και επιβάτες των αυτοκινήτων που αποκλείστηκαν το μεσημέρι σήμερα, Πέμπτη 17 Αυγούστου, στην νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε βυτιοφόρο όχημα το οποίο μετέφερε υγραέριο.

Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης -και προκειμένου να επιχειρήσουν ανεμπόδιστα οι πυροσβεστικές δυνάμεις- επιβλήθηκε από την Τροχαία διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 50,5ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα, με συνέπεια να ακινητοποιηθούν εκατοντάδες οχήματα.

Πλέον, η φωτιά έχει σβηστεί ωστόσο επί τόπου παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ από την πλευρά της Τροχαίας έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου, στην οποία επίσης είχε διακοπεί νωρίτερα.