Σα. Απρ 20th, 2024

Υπόθεση παιδιών – Πάτρα: Στην Ανακρίτρια η μητέρα για τις δολοφονίες των δύο μικρότερων κοριτσιών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στα δικαστήρια ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας οδηγήθηκε πριν λίγο η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα που καλείται να λογοδοτήσει ως υπαίτια για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της.

Η 34χρονη γυναίκα που από τον περασμένο Απρίλιο, είναι προσωρινά κρατούμενη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, έρχεται ξανά αντιμέτωπη με τις δικαστικές αρχές για δύο προγενέστερα εγκλήματα που της καταλογίζονται.

Αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

Κλήθηκε σήμερα σε απολογία για τη δολοφονία της 3,5 ετών, μεσαίας  κόρης της στις 13 Απριλίου 2019, ενώ είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου», αλλά και για τη δολοφονία της μόλις έξι μηνών μικρής της κόρης στις 21 Μαρτίου 2021. Αναμένεται ωστόσο να ζητήσει προθεσμία, όπως έχει προαναγγείλει ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας.

Από μέρα σε μέρα αναμένεται  και ο προσδιορισμός της δίκης της για την κατηγορία ότι δική της εγκληματική ενέργεια έκοψε το νήμα της ζωής του πρωτότοκου παιδιού της. Η 34χρονη έχει ακόμη μία δικογραφία σε βάρος της, τα δεδομένα της οποίας δέχονται πως τα δύο κοριτσάκια “χάθηκαν” από τα χέρια της μητέρας τους.

Στη δικογραφία για την ανθρωποκτονία κατά συρροή που καλείται να αντικρούσει η μητέρα, η μεσαία κόρη  φαίνεται να περιγράφεται ως “ένα παιδί κοινωνικό και πρόσχαρο” που “έφυγε εντελώς ξαφνικά” ενώ είχε ξεπεράσει το πρόβλημα της λευχαιμίας και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει την χημειοθεραπεία χωρίς να εντοπιστεί άλλο ζήτημα υγείας.

Όσον αφορά το μικρότερο παιδί της οικογένειας, το βρέφος που πέθανε στο δωμάτιο που κοιμόταν μαζί με την μεγάλη του αδερφή, η εκτίμηση των δικαστικών αρχών περί εγκληματικής ενέργειας της μητέρας βασίζονται κυρίως στα σημάδια αίματος στο στόμα του. Και σε αυτήν την, κατά τις αρχές, δολοφονία, η μητέρα φαίνεται να καθυστέρησε να ειδοποιήσει τις ιατρικές υπηρεσίες, γεγονός που προκύπτει από την νεκρική ακαμψία που είχε επέλθει όταν πήγαν στο σπίτι της οικογένειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ