Τε. Μάι 8th, 2024

Φρίκη: Αυτό είναι το τεράστιο φορτηγό ψυγείο με τα άψυχα σώματα από το ναυάγιο στην Πύλο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ένα τεράστιο φορτηγό ψυγείο έφτασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Σχιστό, μεταφέροντας αν όχι όλες, τις περισσότερες σορούς από τους 78 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το όχημα συνόδευσε μία ομάδα ΟΠΚΕ και μία ομάδα του Λιμενικού, ενώ στο σημείο κατέφτασε και ιερέας, για τους αδικοχαμένους μετανάστες.

Κατά τις ίδιες πηγές, δεν αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή άλλο φορτηγό και τα άψυχα σώματα θα παραμείνουν στα ψυγεία του νεκροταφείου Σχιστού έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ιατροδικαστικές εξετάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν λήψη δείγματος DNA και λήψη φωτογραφίας προσώπου.

Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Σχιστού ή αν τα πτώματα θα μεταφερθούν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά. Πάντως, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, τα στοιχεία θα σταλούν στις πρεσβείες και από εκεί θα γίνει προσπάθεια ταυτοποίησης των θυμάτων. Εάν γίνει ταυτοποίηση θα κινηθούν οι διαδικασίες για να πάρουν τις σορούς οι πρεσβείες, ενώ σε διαφορετική περίπτωση και μετά από εύλογο χρονικό διάστημα, οι νεκροί θα ταφούν στο Σχιστό.

Δείτε το βίντεο με το φορτηγό ψυγείο εδώ

Παρέμβαση Εισαγγελέα για την πολύνεκρη τραγωδία

Την ίδια ώρα, το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού επισημαίνει ότι “δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός συλλήψεων ατόμων που φέρονται ως διακινητές” των προσφύγων και μεταναστών που επέβαιναν στο μοιραίο αλιευτικό σκάφος.

Σημειώνεται δε ότι σύμφωνα με νεότερη καταμέτρηση που έγινε μετά το πέρας της μεταφοράς των σορών στην Καλαμάτα, ο αριθμός των νεκρών είναι 78 και όχι 79, όπως ανακοινώθηκε χθες, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος όρισε αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου προκειμένου να εποπτεύσει τις έρευνες για το πολύνεκρο ναυάγιο. Ήδη, στην Καλαμάτα, όπου και διενεργούνται οι έρευνες για τον εντοπισμό τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναποδογύρισε το σκάφος, βρίσκεται και εποπτεύει όλων των διαδικασιών η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Καλαμάτας, Πολυξένη Τσούλη.

Πηγή: thetoc.gr