Τε. Απρ 24th, 2024

Φταίξιμο της κοινωνίας ή της καταγωγής;

Κοινοποίηση ειδήσεων

ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ή ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ;

Γράφει η Φιορέλα – Μαριάννα Φεράϊ

Μπορείτε να την ακολουθήσετε εδώ: writingsbyfiorelamarianna

Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία που μονάχα ξέρει να κατακρίνει, να ψέγει, να ενοχοποιεί και να δακτυλοδεικτεί τους συνανθρώπους της, σπανιότερα συναντάς ανθρώπους που αναιρούν τα παραπάνω. Παράλληλα, έχει μάθει να σκοτώνει, να δολοφονεί ανθρώπους της που δε φταίνε σε τίποτα, απλά από επιλογή, με άλλα λόγια με το έτσι θέλω.

Αρχικά, ζούμε σε μια κοινωνία όπου οι κυβερνώντες θεωρείτο ότι κρατούν τα ηνία της χώρας αλλά δε πράττουν ανάλογα σε περιπτώσεις, οι οποίες έχουν φτάσει να χαρακτηρίζονται ακραίες και μη – επιτρεπτές. Το μόνο που γνωρίζουν να κάνουν είναι να μένουν στα λόγια και να στιγματίζουν ανθρώπους, τονίζοντας εσκεμμένα την καταγωγή τους, ειδικά όταν είναι ξένης καταγωγής.

Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία, η οποία όπως μαρτυρούν τα καθημερινά της δρώμενα που παρακολουθούμε, μέσω των τεχνολογικών μέσων που μας συνδέουν με τον έξω κόσμο και κατά κύριο λόγο με τα προβλήματά της, τα οποία γίνονται όλο και πιο αισχρά και ακραία, ότι δε θα προοδεύσει διότι εμείς ευθυνόμαστε για όλα αυτά που συμβαίνουν. Πλέον είναι εύληπτο, το γεγονός ότι είμαστε ανίκανοι να υπερασπιστούμε την κοινωνία μας, το ” εμείς”, της οποίας είμαστε μέλη και να έρθουμε αντιμέτωποι με όλα τα αισχρά καθημερινά φαινόμενα που ταλανίζουν την εποχή μας, έτσι ώστε να φτάσουμε στην εξάλειψή τους που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Ζούμε σε μια κοινωνία όπου η δικαιοσύνη υπάρχει, αλλά με μόνο μια λεπτομέρεια, το δίκαιο αφαιρείται , δεν αποδίδεται και υπάρχει μόνον στα λόγια, γιατί απ’ ότι φαίνεται στις πράξεις στις οποίες πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη παραμένει άφαντη.

Αυτό γίνεται και στην περίπτωση του αδικοχαμένου Άλκη, ο οποίος δολοφονήθηκε χωρίς λόγο, μόνο και μόνο για την απάντηση που έδωσε για την αθλητική του επιλογή σ’ έναν χουλιγκανιστή, φερόμενο ως δράστη, αλβανικής καταγωγής. Αυτό που παρατηρείται είναι ότι τονίζεται σε κάθε είδηση που βασίζεται πάνω σ’ αυτό το συμβάν την φράση «23χρονος Αλβανός», μέσα από αυτό διαφαίνεται ότι δίνουν βάση τα Μέσα στην καταγωγή και όχι στο συμβάν, πράγμα που επιβεβαιώνει τα παραπάνω.