Πε. Μαρ 28th, 2024

Φωτιά στην Κορινθία από δορυφόρο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τις περιοχές που έχουν ήδη καεί, τα ενεργά μέτωπα αλλά και την δυνητικά απειλούμενη περιοχή από την πυρκαγιά της Κορινθίας καταγράφει το ευρωπαϊκό δορυφορικό σύστημα «Κοπέρνικος».

Με το κίτρινο χρώμα εικονίζονται οι περιοχές που έχει ήδη κατακάψει πυρκαγιά, ενώ τα κόκκινα σημεία αντιστοιχούν σε ενεργά μέτωπα. Τέλος, το πράσινο περίγραμμα περικλείει την ευρύτερη ζώνη κινδύνου που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά.

Η καταγραφή του δορυφόρου έγινε στις 8:53 μμ (την Πέμπτη) ώρα Ελλάδας.

Μάχη με τις φλόγες
Αυτή τη στιγμή, η πυρκαγιά που άρχισε από τον Σχίνο Κορινθίας μαίνεται ακόμα και πλέον έχει φτάσει κοντά στο Αλεποχώρι και στα Μέγαρα, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης ακόμα και με ριπές 8 μποφόρ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, «στην πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας επιχειρούν τουλάχιστον 182 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων, 62 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, οκτώ Α/Φ, εννέα PZL, ένα Chinook και E/Π για συντονισμό από αέρος».

Μάλιστα, το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες, ενώ τις ενέργειες συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης.