Πα. Μαρ 29th, 2024

Φωτιά στη Άνω Γλυφάδα: Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης – Εισήγηση για προληπτική εκκένωση στην Άνω Βούλα

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα, η οποία ξεκίνησε από το τέρμα της οδού Μετσόβου και καίει έκταση με πουρνάρια και ξερά χόρτα στους πρόποδες του Υμηττού. Πριν από λίγο έγινε εισήγηση από τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, υποστράτηγο Παναγιώτη Νιάφα, να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από την οδό Αριστείδου στην Βούλα, όπου κατευθύνεται το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν και τα 8 μποφόρ και η πυρκαγιά επεκτείνεται προς το Πανόραμα της Βούλας, όπου γίνεται αγώνας να ανακοπεί η πορεία της πριν φτάσει στο δάσος που βρίσκεται εκεί, ενώ αναμένονται και νέες ενισχύσεις σε επίγεια και εναέρια μέσα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει στα σπίτια, ωστόσο έγινε η εισήγηση για απομάκρυνση κατοίκων για να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι, καθώς η φωτιά συνεχίζει να καίει.

Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, από την Πυροσβεστική θεωρούνται άγνωστα μέχρι στιγμής, ενώ ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι πιθανότατα ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΗΕ.

Για την διερεύνηση των αιτίων έχει σταλεί στο σημείο κλιμάκιο της Διεύθυνσης; Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, οπού άρχισε ήδη την συλλογή στοιχείων.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη «καναντέρ», δύο ελικόπτερα (το ένα για συντονισμό και το άλλο για κατάσβεση) και στο έδαφος 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών πυροσβεστών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχουν αναφορές για σπίτια που μπορεί να απειλούνται, αλλά εξακολουθεί να πνέει δυνατός αέρας που προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχει δάσος και καίγονται μόνο ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.

Εξάλλου η Τροχαία στην Άνω Γλυφάδα προχώρησε σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις, λόγω της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.
Παράλληλα από την αστυνομία έγιναν και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Πανόραμα Βούλας και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται εκτροπές στην συμβολή των οδών Τροίας και Πριάμου Έκτορος και Πατρόκλου και Θεσσαλίας και Αρματολών.

ertnews.gr