Τρ. Μαρ 5th, 2024

Στην Τρίπολη το 10ο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο – Αύριο η ομιλία Τσίπρα για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ξεκινάει σήμερα στις 10:30 το πρωί, στην Τρίπολη, το 10ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου, το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο στις 19:30 το βράδυ, με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το συνέδριο, , θα πραγματοποιηθεί στο «Αποστολοπούλειο» πνευματικό κέντρο πόλης και εντάσσεται στον κύκλο των περιφερειακών συνεδρίων, ώστε να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής».

Σκοπός του περιφερειακού συνεδρίου, το οποίο οργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, είναι η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων, προκειμένου να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της Πελοποννήσου, στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Μέσω της διαβούλευσης που θα γίνει, κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, θα επιδιωχθεί η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών σε συνάρτηση αφενός με τις προτεραιότητες της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021», αφετέρου με τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί ή σχεδιαστεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σηματοδοτώντας τη μετάβαση της περιοχής, από την εποχή της κρίσης στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης.

Οι σημερινές εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου θα ξεκινήσουν με ομιλία του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, ενώ θα προηγηθούν χαιρετισμοί του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, της αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Κωνσταντίνας Νικολάκου και του δημάρχου Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν με συνεδρίες για την αγροτική ανάπτυξη, την παραγωγική εξωστρέφεια, την υγεία, την αναπτυξιακή πολιτική, τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα, την πολιτιστική κληρονομιά, τον τουρισμό και τον αθλητισμό, ενώ θα ολοκληρωθούν με ειδική συνεδρία για την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και την τοπική ανάπτυξη.

Στις συνεδρίες είναι προγραμματισμένο να μιλήσουν, οι υπουργοί Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, οι αναπληρωτέςς υπουργοί Υγείας Παύλος Πολάκης, Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης και οι υφυπουργοί Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του περιφερειακού συνεδρίου θα συνεχιστούν με συνεδρίες για τις υποδομές, τα ψηφιακά δίκτυα, τις μεταφορές, την κοινωνική πολιτική, τις εργασιακές σχέσεις, την αλληλέγγυα οικονομία, την ενεργειακή πολιτική, την περιβαλλοντική προστασία, την παιδεία, την έρευνα και την οικονομία της γνώσης.

Στις συνεδρίες είναι προγραμματισμένο να μιλήσουν οι υπουργοί Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, οι αναπληρώτριες υπουργοί Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου και Θεανώ Φωτίου, και οι υφυπουργοί Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος και Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Το 10ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου θα ολοκληρωθεί στις 19:30 το βράδυ της Τρίτης με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα προηγηθούν χαιρετισμοί του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, της αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Κωνσταντίνας Νικολάκου και του δημάρχου Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή.

Ενόψει του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Πελοπόννησο,

background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;”>10ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ


«Η ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»

Τρίπολη, 26-27 Φεβρουαρίου 2018

Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Link Απευθείας Μεταδόσεων


10ο Περιφερειακό Συνέδριο | Χαιρετισμοί – Έναρξη
https://youtu.be/yQCTNMSwO60

10ο Περιφερειακό Συνέδριο | Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία
https://youtu.be/_MuCCgJPMGA

10ο Περιφερειακό Συνέδριο | Αγροτική Ανάπτυξη και Παραγωγική Εξωστρέφεια
https://youtu.be/tQAEZigTjgg

10ο Περιφερειακό Συνέδριο | Αναπτυξιακή Πολιτική, Επενδύσεις και
Επιχειρηματικότητα
https://youtu.be/ZYjEBMiy0Zs

10ο Περιφερειακό Συνέδριο | Πολιτιστική Κληρονομιά, Τουρισμός και Αθλητισμός
https://youtu.be/M6mX0dYcxEs

10ο Περιφερειακό Συνέδριο | Ειδική Συνεδρία: Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση και
Τοπική Ανάπτυξη
https://youtu.be/B76T6RhOFfI

10ο Περιφερειακό Συνέδριο | Υποδομές, Ψηφιακά Δίκτυα και Μεταφορές
https://youtu.be/Y9HWY0K8RAQ

10ο Περιφερειακό Συνέδριο | Κοινωνική Πολιτική, Εργασιακές Σχέσεις και
Αλληλέγγυα Οικονομία
https://youtu.be/QVVAh4wB5fU

10ο Περιφερειακό Συνέδριο | Ενεργειακή Πολιτική και Περιβαλλοντική Προστασία
https://youtu.be/L60snS5tT8A

10ο Περιφερειακό Συνέδριο | Παιδεία, Έρευνα και Οικονομία της Γνώσης
https://youtu.be/tNNzfXqGA7k