Τρ. Δεκ 12th, 2023

Ανοιχτό, ενεργό και εμπλουτισμένο το 11ο Σύνταγμα Πεζικού Τρίπολης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε ενδιαφέρουσες δηλώσεις για το μέλλον του ιστορικού, 11ου Συντάγματος Πεζικού Τρίπολης, προχώρησε, σήμερα ο δήμαρχος της Τρίπολης, κ.Δημήτρης Παυλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, είπε τα εξής:

«Δεν κλείνει κανένα 11ο Σύνταγμα Πεζικού Τρίπολης. Απλά δεν θα δέχεται απ’ την επόμενη σειρά κατάταξης, νεοσυλλέκτους, όπως το ίδιο θα γίνει και για άλλα κέντρα της χώρας. Το 11ο Σύνταγμα θα παραμένει ανοιχτό και ενεργό. Μάλιστα, όπως γνωρίζω απ’ τις επίσημες επαφές μας με το Υπουργείο, θα ενισχυθεί με άλλες ειδικότητες και υπηρεσίες. Θα έρθουν σ’ αυτό, αρκετοί μόνιμοι στρατιωτικοί και θα έχει ικανό στρατιωτικό προσωπικό, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία. Στην 124 ΠΒΕ Τρίπολης δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα. Θα γίνουν σε λίγο καιρό και επίσημες ανακοινώσεις».

Αυτό αποκάλυψε ο δήμαρχος της Τρίπολης, κ. Δημήτρης Παυλής, στο σημερινό, δημοτικό συμβούλιο, απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον του 11ου Συντάγματος Πεζικού.

Μάλιστα, ο δήμαρχος, γνωστοποίησε, ότι, ο Δήμος, εισήλθε στη διαδικασία της ανταποδοτικότητας των 140 στρεμμάτων, που επιθυμεί να αποκτήσει απ’ το Στρατόπεδο, ώστε να μπορέσει ο δήμος, να τα αξιοποιήσει, μέσω κατάθεσης «business plan».

ert.gr