Πε. Ιούν 13th, 2024

Τουρκία: Είτε ισλαμιστές είτε κεμαλιστές η Άγκυρα θέλει 152 ελληνικά νησιά

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αυτό που χρόνια αρνούνταν να καταλάβουν στην Ελλάδα είναι ότι δεν έχει καμία απολύτως σημασία ποιος κυβερνάει την Τουρκία καθώς τόσο το κυβερνών κόμμα όσο και αυτό της τουρκικής αντιπολίτευσης ζητούν την κατάληψη ελληνικών εδαφών με αποκορύφωμα το αφήγημα της διεκδίκησης 152 νησιών και βραχονησίδων από το βόρειο Αιγαίο ως τη Γαύδο, νότια της Κρήτης

Είτε είναι ο Ερντογάν πρόεδρος είτε είναι ο Κιλιντσάρογλου, η Τουρκία διεκδικεί τα ίδια ακριβώς πράγματα και ζητάει αναθεώρηση των συνόρων με την Ελλάδα και συνολική αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

 

Είναι χαρακτηριστικός ο χάρτης που δημοσιεύει η εφημερίδα “Τα Νέα” με τα νησιά που έχει βάλει σε γκρίζα ζώνη η Τουρκία και ο οποίος περιλαμβάνει από βορά προς νότο:

ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΠΑΝΑΓΙΑ

ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ

ΦΟΥΡΝΟΙ ΘΥΜΑΙΝΑ

ΑΡΚΙΟΙ

ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ

ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ

ΚΑΛΟΛΙΜΝΟΣ

ΠΛΑΤΗ

ΚΙΝΑΡΟΣ

ΛΕΒΙΘΑ

ΓΥΑΛΙ

ΣΥΡΝΑ

ΔΙΟΝΥΣΑΔΕΣ

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ

ΓΑΪΔΟΥΡΟΝΗΣΙ

ΓΑΥΔΟΣ

Τα περιστατικά πολεμικού χαρακτήρα με τους Τούρκους στο Αιγαίο είναι πλέον καθημερινά.

Είχαμε τουρκική ακταιωρό να επιδιώκει σύγκρουση με περιπολικό του ΠΝ και λίγο αργότερα το τουρκικό σκάφος να εμβολίζει περιπολικό του Λιμενικού. 

Στη συνέχεια ήρθε η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο με την τουρκική πλευρά όχι μόνο να αρνείται να λύσει το ζήτημα εθιμοτυπικά ως είθισται αλλά να τους κρατάει σε αιχμαλωσία με προοπτική αυτή να καταστεί χρόνια.

Τέλος η Τουρκία ακύρωσε το μορατόριουμ δεκαετιών για τη μη διενέργεια ασκήσεων κατά τη διάρκεια εθνικών και θρησκευτικών εορτών. 

Έτσι θα έχουμε το μοναδικό γεγονός το τουρκικό Ναυτικό να διεξάγει ασκήσεις την 25η Μαρτίου και το Πάσχα στο Αιγαίο.

O Ρ.Τ.Ερντογάν συστηματικά κάνει δηλώσεις για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Όλα δείχνουν ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για συνολική διεκδίκηση πραγμάτων που δεν της ανήκουν. Αυτή την φορά δεν πάει για να κερδίσει… κάτι, αλλά για να τα κερδίσει… όλα.

Pronews.gr