Πα. Ιούν 14th, 2024

Μαρία Παπακωνσταντίνου: 44 Χρόνια ΝΔ – Η γραμμή του δικού μας ορίζοντα είναι το κοινό μέλλον όλων των Ελλήνων (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Νέα Δημοκρατία γιόρτασε τα 44 χρόνια από την ίδρυσή της εχθές, παρουσία παλιών και νέων στελεχών. Διαβάζοντας την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, 44 χρόνια μετά διαπιστώνει κανείς ότι η κάθε λέξη είναι επίκαιρη και εκφράζει την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα.

Εχθές δεν γιόρταζε απλά η ΝΔ, αλλά η Δημοκρατία.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αντιλαμβανόταν τη ΝΔ όχι ως ένα απλό κόμμα, αλλά ως ένα ευρύ πολιτικό ρεύμα ικανό να ενσαρκώνει διαρκώς κάθε προοδευτική ιδέα και να εγγυάται την ενότητα όλων των Ελλήνων.

Ενωτικός περισσότερο από κάθε άλλη φορά ήταν και ο σημερινός Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στην χθεσινή του ομιλία καλώντας όλους τους Έλληνες να συμμετέχουν στην προσπάθεια που κάνει η ΝΔ, για να πάει η Ελλάδα μπροστά.

Κάλεσε τους απογοητευμένους νεοδημοκράτες να γυρίσουν στο σπίτι τους, αλλά και όλο τον κόσμο αφήνοντας πίσω του τις ξεθωριασμένες πλέον κομματικές ετικέτες του παρελθόντος.

Η ΝΔ πάρα τα λάθη της είναι το μόνο κόμμα που δεν σαρωθηκε από τους ανέμους της αμφισβήτησης και του λαϊκισμού, γιατί όπως αποδείχθηκε έχει βαθιές ρίζες μέσα στην ελληνική κοινωνία. Σκοπός μας είναι να ανανεώνουμε τις αρχές μας και να προσαρμόζουμε διαρκώς τις αξίες μας στους καιρούς που μεταβάλλονται.

Να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και τις προκλήσεις κάθε εποχής. Άρα να αλλάζουμε. Γιατί μόνο έτσι θα διαμορφώσουμε την κοινωνία που μας αξίζει.

Η ΝΔ είναι ένα κόμμα ζωντανό και ανοιχτό σε όλους τους πολίτες. Έτοιμη να ενώσει και να ανανεώσει. Αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα.

Ενώ μέσα στο πλαίσιο των αλλαγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσόρισε και το νεο αίμα του κόμματος, τα νέα στελέχη του κόμματος από το Μητρώο Στελεχών, ενώ παρουσίασε και το νέο σύμβολο του κόμματος.

Το νέο σήμα εξακολουθει να εχει στον πυρήνα του το μονόγραμμα: το “Ν” της διαρκούς νεότητας και το “Δ” της παντοτινης μας δημοκρατικής αναφοράς. Ως άξονα δεν θα μπορούσε παρά να έχει τον παραδοσιακό μας πυρσο σε μία λίγο πιο αφαιρετική εκδοχή.

Τα χρώματα που επικρατούν είναι το μπλε της πατρίδας μας και το λευκό, ένα χρώμα καθαρό, που όπως είπε ο Πρόεδρος είναι έτοιμο να συνεργαστεί με όλα τα χρώματα.

Γιατί η ΝΔ ενώνει. Ενώνει ιδέες. Ενώνει αξίες. Ενώνει οράματα. Ενώνει πρόσωπα. Ενώνει ομάδες. Αυτή είναι η σημερινή Νέα Δημοκρατία, έτοιμη να κυβερνήσει.

Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε μοιρασμενοι και μας πήγαν πολύ πίσω για να μείνουμε ακίνητοι. Είναι ώρα να πάμε μπροστά! Όλοι μαζί για την Ελλάδα που Αξίζουμε!!