Σα. Φεβ 24th, 2024

Αυξάνονται σε μέγεθος τα περίπολα στον Έβρο υπό τον φόβο νέας απόπειρας αιχμαλωσιών!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με τον φόβο μιας νέας αιχμαλωσίας στελεχών των ΕΔ από τουρκικές περιπόλους αποφασίστηκε τα ελληνικά περίπολα να αυξηθούν από δύο άτομα στα επτά!

Πολλές οδηγίες έχουν δοθεί για το πως θα κινούνται τα περίπολα πάνω στην συνοριογραμμή αλλά και το πως θα αντιδρούν σε κάθε περίπτωση. Το ζήτημα είναι αν θα επιχειρηθεί εκ νέου κάποιος αιφνιδιασμός ακόμα και εναντίον ενός τόσο πολυάριθμου περιπόλου.

Άλλωστε η Άγκυρα έχει πλέον αποθρασυνθεί από την πολιτική κατευνασμού (η οποία έχει αποτύχει παταγωδώς) και πλέον είναι σαφές ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Ακόμα δεν έχει συνταχθεί το κατηγορητήριο κατά των δύο Ελλήνων αξιωματικών και φυσικά δεν έχει οριστεί ούτε η δίκη τους.

Ο ρόλος των ΗΠΑ μετά την χθεσινή ανακοίνωση για την κυπριακή ΑΟΖ και ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν και αυτοί δικαιώματα πάνω της, είναι αυτός που ήταν πάντα: Ομιχλώδης και θολός

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στην κυβέρνηση σκέφτονται να ζητήσουν την διαμεσολάβηση του Β.Πούτιν για τα δύο στελέχη. Άλλωστε οι ΗΠΑ δεν έχουν κανέναν έλεγχο πλέον πάνω στην Τουρκία.

Χθες ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη που τον κάλεσε να πάρει τηλέφωνο τον Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι θα το κάνει όταν εκείνος κρίνει ότι πρέπει να το κάνει. 

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να αναγάγει το ζήτημα σε υπόθεση αρχηγών κρατών καθώς θεωρεί έτσι ότι το ανεβάζει ιδιαίτερα ψηλά.

Περιμένει λοιπόν την οριστική ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης

Άλλωστε ο Α.Τσίπρας έχει παγιδευθεί στο ίδιο του το επιχείρημα περί «ανεξάρτητης Δικαιοσύνης» που επικαλούνταν στον Ρ.Τ.Ερντογάν όταν του ζητούσε να επιστρέψει τους 8 φυγάδες πραξικοπηματίες Τούρκους στρατιωτικούς.

Pronews.gr