Σα. Μαρ 2nd, 2024

Αγώνες διάθλου την Κυριακή στο Λουτράκι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Κοινοποίηση ειδήσεων

Διοργανωτές είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.) και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, ενώ ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Τριάθλου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι αγώνες με κέντρο τo παραλιακό τμήμα του Club Hotel Casino Loutraki και του Waves cafe, με πρώτη εκκίνηση στις 09:45.

Το ενδιαφέρον πολλών έμπειρων αθλητών, αλλά και απλών αθλουμένων, είναι πολύ μεγάλο, για αυτή την πρώτη multisport διοργάνωση της χρονιάς και όλα δείχνουν, πως το 2018, θα ξεκινήσει πολύ δυναμικά, καθώς ήδη έχουν εγγραφεί συνολικά περισσότεροι από 200 αθλητές και αθλήτριες, όλων των ηλικιών.

Στο πρόγραμμα δεσπόζουν βέβαια οι κούρσες των elite στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου.

Στους άντρες, προβλέπεται ότι θα γίνει μεγάλη μάχη για την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με τον περσινό Πανελλήνιο Πρωταθλητή σε Δίαθλο και Τρίαθλο, Σουβατζόγλου Γρηγόρη, να επιστρέφει αποφασισμένος να διατηρήσει τον τίτλο του, αλλά και με τον επί εφτά φορές Πανελληνιονίκη στο Δίαθλο, Γρηγόρη Σκουλαρίκη, να επιθυμεί να επιστρέψει στα ινία του διάθλου.

Στον αγώνα των γυναικών, αδιαμφισβήτητο φαβορί είναι η Ντενίζ Δημάκη, η οποία επιθυμεί να προσθέσει άλλον έναν πανελλήνιο τίτλο στη συλλογή της, με πολλές όμως νεότερες αθλήτριες να θέλουν να κάνουν την έκπληξη.

Να σημειώσουμε πως τα Εθνικά Πρωταθλήματα της Ελλάδας, σε Τρίαθλο και Δίαθλο, με Διοργανωτή την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (ΕΟΤΡΙ), είναι οι μοναδικές εγχώριες διοργανώσεις με αναγνώριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου, που δίνουν διεθνείς βαθμούς στους Έλληνες αθλητές, με βάση τους οποίους γίνονται δεκτοί στις Διεθνείς Διοργανώσεις.

Μόνο με τον τρόπο αυτό, οι αθλητές στην Ελλάδα, έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση πρόκρισης στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, αλλά και στους Ολυμπιακούς, Ευρωπαϊκούς και Μεσογειακούς Αγώνες.

Η διοργάνωση φιλοξενείται παράλληλα με το Energy Duathlon Champioship,την ανοιχτή μαζική διοργάνωση για όλους τους αθλούμενους στις κατηγορίες των Age Group.

Η απόσταση όλων των αγώνων θα είναι η sprint (5χλμ τρέξιμο – 20χλμ ποδηλασία – 2,5χλμ τρέξιμο).

Εκτός από το ατομικό, οι φίλοι του αθλήματος έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν και σε ομάδες σκυταλοδρομίας οι οποίες έχουν ξεχωριστό χρώμα και συναγωνισμό, αφού πολλοί εξαιρετικοί δρομείς και ποδηλάτες συμμετέχουν ενισχύοντας τις ομάδες του.

Η ζώνη αλλαγής θα βρίσκεται στο πάρκινγκ του καφέ Waves.

Η ποδηλατική διαδρομή θα είναι στην οδό Ελ. Βενιζέλου και θα είναι 3 στροφές.

Το τρέξιμο θα γίνει κατά μήκος της παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος του Λουτρακίου, από τη ζώνη αλλαγών προς τη αναδυόμενη γέφυρα του Ισθμού, μέχρι λίγο πριν τη γέφυρα και θα είναι 2 στροφές των 2500μ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης:

Σάββατο 10/2

17:00 – 19.00 Λειτουργία Γραμματείας (WAVES LOUTRAKI) για τις νέες εγγραφές και παράδοση πακέτου αθλητών
17:00 Πρόσκληση και ενημέρωση εθελοντών αγώνα (WAVES LOUTRAKI)

Κυριακή 11/2

08:00 Άνοιγμα Γραμματείας και παράδοση πακέτου αθλητών (WAVES LOUTRAKI)
08:45 Άνοιγμα Ζώνης Αλλαγών για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα – Bike Check In
09:15 Άνοιγμα Ζώνης Αλλαγών για Σκυταλοδρομίες και Age Group – Bike Check In
09:35 Κλείσιμο Ζώνης Αλλαγών για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών
9:45 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Γυναίκες – Εκκίνηση Αγώνα
10:25 Κλείσιμο Ζώνης Αλλαγών για Σκυταλοδρομίες και Age Group
10:30 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Άνδρες – Εκκίνηση Αγώνα
11:30 Age Group Ανδρών και γυναικών – Εκκίνηση Αγώνα
11:30 Ομάδες Σκυταλοδρομίες – Εκκίνηση Αγώνα
14:00 Απονομές (WAVES LOUTRAKI)