Κυ. Μαρ 3rd, 2024

Αλ. Τσίπρας: Νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αν αυξηθούν οι προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε αναζήτηση ευρωπαϊκής σύγκλισης, παρά λύσης, για το Μεταναστευτικό οι «28» της ΕΕ στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Στην ατζέντα και η έξοδος της Βρετανίας από την Ένωση με αγκάθια την τελωνειακή σύνδεση και τα σύνορα με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Στις εργασίες της Πέμπτης 20 Σεπτεμβρίου 2018 οι «28» θα εξετάσουν την εσωτερική ασφάλεια της Ευρώπης και εκ νέου το θέμα του Brexit, καθώς δεν υπήρξε καμία πρόοδος χθες βράδυ μετά το δείπνο εργασίας των ηγετών όπου μίλησε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Νωρίτερα, στο δείπνο εργασίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποίησε τους εταίρους για αύξηση των ροών στην Ελλάδα, με βάση τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ και ζήτησε κοινή ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της κρίσης.

Σχετική παρέμβαση έγινε και στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου ευρωπαϊκού μετώπου αφενός απέναντι στην ακροδεξιά, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία και αφετέρου το νεοφιλελευθερισμό και τη λιτότητα που τους τροφοδοτεί.

Παράλληλα ζήτησε να συγκροτηθεί μια όσο το δυνατόν ευρύτερη προοδευτική συμμαχία στην Ευρώπη, ανάμεσα στην Αριστερά, τη Σοσιαλδημοκρατία, την Οικολογία.