Δε. Ιούν 17th, 2024

Αννίβας Παπακυριάκος: Kάποιοι έχοντας προσωπική αδυναμία παραγωγής λόγου, σκέψης και του οτιδήποτε, φρόντισαν να κάνουν έμμισθη εισαγωγή γελοιότητας στην πόλη μας

Κοινοποίηση ειδήσεων

 Με αφορμή την ανάπλαση της οδοποιίας στο κέντρο του Ζευγολατιού θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις.

Είναι ο κόσμος όμορφος και αγγελικά πλασμένος; Δε νομίζω. Πιστεύω ότι ούτε εσείς το νομίζετε. Και επειδή αυτό φαίνεται αρκετά γενικό, πάμε λίγο στα πιο ειδικά θέματα.
Το συγκεκριμένο έργο λοιπόν αφορά το ξήλωμα της πίσσας, που είναι σε άθλια κατάσταση και αντικατάστασή της με κυβόλιθους. Γιατί; Γιατί οι κυβόλιθοι είναι καλύτερο υλικό, πολύ πιο όμορφο, δίνουν άλλη μορφή στο κέντρο μιας πόλης, αποτρέπουν την ανάπτυξη ταχύτητας, χαρακτηρίζουν δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και πολλά άλλα. Καθόλου τυχαίο δεν είναι, ότι σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης και όχι μόνο, κυβόλιθοι, πέτρες και ανάλογα υλικά κοσμούν τα κέντρα τους.
Εξάλλου είναι έργο που έχει ψηφιστεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017, δημοπρατήθηκε πριν σχεδόν ένα χρόνο, αποτελώντας μικρό τμήμα συνολικής δημοτικής οδοποιίας ύψους 270.000,00€, που αφορά δημοτικούς δρόμους σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου. Αυτό σημαίνει, ότι αν μη τι άλλο μια στοιχειωδώς σοβαρή αντιπολίτευση θα το γνώριζε εδώ και ένα χρόνο και θα είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της. Αυτά όμως σε άλλους Δήμους. Εδώ όχι. Εδώ ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης μόλις χθες αντιλήφθηκε, ότι ο κακός Δήμαρχος αποφάσισε να καταστρέψει το κέντρο του Ζευγολατιού. Θρήνος και οδυρμός…. Ξεσηκωμός…

Και άμεση ενημέρωση βέβαια στα Λαμπρά…. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για επίθεση. Τα οποία αυτή τη φορά-με τη γνωστή σοβαρότητα που τα διακρίνει- δεν ανέβασαν τα ευχολόγια του Δεσπότη της Χαλκιδικής; νομίζω, αλλά μύδρους και κατάρες!!! Ευτυχώς όχι του ίδιου του Δέσποτα!!! Σώθηκα τουλάχιστον από την κόλαση. Αυτή του Δάντη Αλιγκέρι. Πρώτη είδηση λοιπόν στα αξιόπιστα, αμερόληπτα και φυσικά ουδόλως κατευθυνόμενα κορινθιακά μπλοκ.
Καταστροφή στο Ζευγολατιό!!! Ταφόπλακα!! Κάτι σαν το 2012-ανατρέξτε στην ταινία-. Τι ότι ξηλώνουμε το προηγούμενο έργο των σταμπωτών που χρυσοπληρώσαμε, τι ότι κλείνει η κυκλοφορία, τι ότι μονοδρομούμε, τι ότι πεζοδρομούμε, τι ότι θες. Αν ζούσαμε στο όμορφο χωριό του Αστερίξ, ο γαλατικός ουρανός θα είχε ήδη πέσει στα κεφάλια μας.
Τόσα και τόσα γράφουν και λένε λοιπόν. Όλα μα όλα. Τα πάντα. Όλα τα γράφουν εκτός από ένα. Εκτός από την αλήθεια!!!! Που η ρημάδα είναι τόσο απλή!!!
Δεν είμαι χθεσινός, ούτε ξύπνησα σήμερα. Ξέρω να πω ότι υπάρχουν δημοσιεύματα και κριτικές κίτρινες. Υπάρχουν και κακές. Υπάρχουν και ψεύτικες και λαϊκίστικες. Και άγνοιας υπάρχουν. Και λάθος και κατευθυνόμενες. Υπάρχουν όμως και οι άλλες, οι ακόμα πιο όμορφες. Αυτές που τα έχουν όλα αυτά μαζεμένα. Και τις βλέπουμε πολύ συχνά στο Δήμο μας τελευταία. Τις βλέπουμε, γιατί δυστυχώς, κάποιοι έχοντας προσωπική αδυναμία παραγωγής λόγου, σκέψης και του οτιδήποτε, φρόντισαν να κάνουν έμμισθη εισαγωγή γελοιότητας στην πόλη μας. Για να αναβαθμίσουν το πολιτικό τους προφίλ, το οποίο στην πραγματικότητα ισορροπεί κάπου μεταξύ του τίποτα και του κενού.
Δεν είμαι σίγουρος ποιο είναι το χειρότερο που κάνουν. Η ενασχόλησή τους με κάτι που δεν κατανοούν ή το τελευταίο.
Και δυστυχώς έχουμε οκτώ μήνες ακόμη μπροστά μας!!! Τα κωμικοτραγικά επεισόδια στα οποία θα γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες ατελείωτα.
Τι να πω!!!
Καλή δύναμη στην σοβαρότητα ίσως!!!