Τε. Απρ 17th, 2024

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα και οι αλλαγές – Στην κυβέρνηση ο Φώτης Κουβέλης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις για χορήγηση επιδόματος ενοικίου σε υπουργούς και την επακόλουθη παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου και του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Τα ονόματα των προσώπων που διορίζονται υπουργοί στο πλαίσιο του ανασχηματισμού ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Ειδικότερα, η μεγάλη έκπληξη είναι ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος μπαίνει στην κυβέρνηση και αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας στη θέση του Δημήτρη Βίτσα.

Νέος Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και καταλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος Δημήτρη Παπαδημητρίου Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα, «τον οποίο ο Πρωθυπουργός ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του στο Κυβερνητικό έργο», ο Δημήτρης Βίτσας. Επίσης, Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη στην θέση του παραιτηθέντος Κώστα Ζουράρι. Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιος Ηλιόπουλος – στη θέση της παραιτηθείσας Ράνιας Αντωνοπούλου Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αναλαμβάνει ο κος Κωνσταντίνος Στρατής. (σ.σ. δεν υπάρχει απομάκρυνση, αλλά προστίθεται και με αρμοδιότητες Πολιτισμού) Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, «οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν επέρχεται στο Κυβερνητικό σχήμα».