Πε. Νοέ 30th, 2023

Αντίθετος στο κλείσιμο του στρατοπέδου ο Δήμαρχος Καλαμάτας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τη διαφωνία του με το κλείσιμο του στρατοπέδου Καλαμάτας, εξέφρασε χθες μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Λυπούμαι ότι παρά τους αγώνες 7 ετών με κινητοποιήσεις, ψηφίσματα συσκέψεις και επισκέψεις σε Υπουργεία αναστέλλεται η λειτουργία του στρατοπέδου για δεύτερη φορά (η πρώτη έγινε το 2011 επί Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη).

Για αυτή την εξέλιξη εκφράζουμε την απόλυτη διαφωνία μας για λόγους, ιστορικούς, οικονομικούς αλλά και ασφάλειας της περιοχής, που έχουν κατά καιρούς και επαρκώς αναλυθεί και αιτιολογηθεί με τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δυστυχώς η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας του στρατοπέδου λήφθηκε χωρίς καμία ενημέρωση ή στοιχειώδη συνεννόηση, όπως θα έπρεπε λόγω των αρνητικών συνεπειών που επέρχονται στην τοπική κοινωνία.

Οι υποσχέσεις για την αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ παραμένουν χωρίς αντίκρισμα αφού κανένας σχετικός σχεδιασμός δεν έχει ανακοινωθεί.

Προσδοκούμε, έστω και τώρα, ότι θα κληθούμε σε ένα δημιουργικό διάλογο που θα περιλαμβάνει κρίσιμα ζητήματα από την αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ μέχρι τη χρήση των 220 στρεμμάτων του στρατοπέδου».

 ert.gr