Σα. Ιούν 22nd, 2024

Απολογισμός από την Περιφερειακή ενότητα Κορινθίας για τις καταστροφικές πλημμύρες (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

ναν απολογισμό με συνέντευξη τύπου έκαναν οι Αντιπεριφερειάρχες Πελοπίδας Καλλίρης και Γιώργος Πετρίτσης καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλου Γκιάτας και Λέγγας.

Ο καθένας αναφέρθηκε στο δικό του τομέα και χωρική ενότητα καθώς και για την προετοιμασία που υπήρχε για το δύσκολο Σαββατοκύριακο.

Στην εισήγηση του ο Πελοπίδας Καλλίρης ευχαρίστησε για τη συνεργασία την πυροσβεστική, την αστυνομία και τους Δήμους καθώς και τους εθελοντές, εξήγησε τι έκανε βήμα προς βήμα η περιφέρεια για το συντονισμό ενώ έδωσε και ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός πως οι κάτοικοι λειτουργησαν αψογα δεδομένων των συνθηκών.

Ο κ. Λέγγας αναφέρθηκε στην ορεινή Κορινθία και το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα αλλά επισήμανε και το γεγονός ότι δεν είχαν οι δήμοι ολόκληρο το στόλο των οχημάτων τους διαθέσιμο για δράση.

Ο κ. Γκιάτας αναφέρθηκε στην περιοχή του Ξυλοκαστρου και την προσπάθεια που έγινε εκεί για την ελαχιστοποίηση των ζημιών.

Τέλος ο Γ. Πετρίτσης αναφέρθηκε στην περιοχή του Σχοίνου όπου έκανε αυτοψία και εξήγησε τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν.