Πε. Αυγ 18th, 2022

Απονεμήθηκαν στην Ερμιόνη τα΄΄ Βραβεία Πολιτισμού Μ. Βαρδινογιάννη΄΄

Κοινοποίηση ειδήσεων

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλουαπονεμήθηκαν στην Ερμιόνη, τα πρώτα ΄΄ βραβεία πολιτισμού Μαριάννα Βαρδινογιάννη΄΄ .

Δόθηκαν στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Αρχαιολόγο Νίκο Σταμπολίδη και στον Σύλλογο Ερμιονιτών που παρέλαβε ο πρόεδρος του Ερμιονικού Συνδέσμου, Γιάννης Σπετσιώτης ( Βραβείο Πολιτισμού για την Ελληνική Παράδοση 2018 ).

Η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη συγκινημένη για την εκδήλωση αλλά κυρίως για τον τόπο που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση όπου ήταν το δημοτικό σχολείο στο οποίο φοίτησε, εξήγγειλε και δυο υποτροφίες από το ίδρυμα Μαριάννας Βαρδινογιάννη για τελειόφοιτους φοιτητές της Αρχαιολογίας και της Σχολής Καλών Τεχνών από την Αργολίδα οι οποίοι έχουν αριστεύσει και θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές.

Στην έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής εκτός των άλλων επισήμανε την προσφορά του Βαρδή Βαρδινογιάννη στην Ερμιονίδα και χαρακτήρισε το ζεύγος Βαρδή Βαρδινογιάννη από τους τελευταίους μεγάλους ευεργέτες.

Παρόντες στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β .Λεβέντης, η , ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρεννς Κουίκ ,οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός( ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ν.Δ._ , Γιάννης Γκιόλας και Γιάννης Μανιάτης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου , Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί, η πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ.Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη κ.α.

Φωτο : studio B & G
Β. ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ- Γ. ΡΑΣΣΙΑΣ

ert.gr