Πε. Ιούν 13th, 2024

Αργολίδα: Σε… φουλ ρυθμούς Αποκριάς

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε ρυθμούς τρελής Αποκριάς, κινείται και η Αργολίδα. Οι Δήμοι Ναυπλίου και Άργους -Μυκηνών, κορυφώνουν τις προετοιμασίες για τις κεντρικές εκδηλώσεις που θα γίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο.

Εκδηλώσεις βέβαια γίνονται σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας, στα δημοτικά διαμερίσματα, όσο και επί μέρους συνοικίες των πόλεων (και σε Επίδαυρο-Ερμιονίδα), όμως το επίκεντρο θα είναι το κέντρο του Άργους και του Ναυπλίου, Σαββατόβραδο και απόγευμα Κυριακής.

Δεκάδες σύλλογοι, φορείς και εθελοντικές ομάδες, θα πάρουν μέρος στις παρελάσεις αρμάτων και στα άλλα δρώμενα, με διάθεση ξεφαντώματος, σάτιρας και ….απόδρασης από τη σκληρή καθημερινότητα.

Στο Άργος, το Σάββατο, από τις 8 μ.μ. ξεκινά –για πρώτη φορά- η νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση, ενώ το απόγευμα της Κυριακής, από τις 4 μ.μ., θα έχουμε την παρέλαση αρμάτων, με παρουσιαστή τον γνωστό σόουμαν Τόνυ Σφήνο.

Στο Ναύπλιο, ξεχωρίζει το Βενετσιάνικο καρναβάλι, βράδυ Σαββάτου, στην πλατεία Συντάγματος, με έντονες τις Ενετικές επιρροές, με μεταμφιέσεις ανάλογες, μουσικές και χορούς, που σε ..ταξιδεύουν αλλού..

Το απόγευμα της Κυριακής, στις 4, από την πλατεία Δημαρχείου, θα ξεκινήσει η πομπή αρμάτων και ομάδων, που θα καταλήξει στην παραλία για το παραδοσιακό, κάψιμο του βασιλιά –Καρνάβαλου, το θέμα του οποίου –όπως πάντα – φυλάσσεται, μυστικό, μέχρι την στιγμή της.. αποκάλυψης.

Για το τριήμερο της αποκριάς, η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων στην Αργολίδα, είναι εξαιρετικά μεγάλη και για όσους την επιλέξουν ως προορισμό χρήσιμο είναι να μεριμνήσουν εγκαίρως, αν επιθυμούν διανυκτέρευση.