Δε. Δεκ 11th, 2023

Αθωώθηκε ο δήμαρχος Πάτρας – Είχε αρνηθεί να στείλει τα στοιχεία των συμβασιούχων για αξιολόγηση – Η πορεία με πανό και οι δηλώσεις έξω από τα δικαστήρια (εικόνες & βίντεο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αθωωτική ήταν απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, στην εκδίκαση της υπόθεσης του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, που προσήλθε στο Δικαστήριο για αδίκημα παράβασης καθήκοντος.

Σε μια δίκη… εξπρές ο κ. Πελετίδης, δικαιώθηκε για την άρνηση του βάσει και σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, να μην αποστείλει τους φακέλους συμβασιούχων Δημοτικών Υπαλλήλων προς αξιολόγηση, κατά την διαδικασία της κινητικότητας.

Κατά την πορεία προς το Δικαστικό Μέγαρο, ο Δήμαρχος συνοδευόταν από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδημάρχους, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, αλλά και εργαζόμενους του Δήμου, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί, έξω από το Δημαρχείο οι οποίοι μάλιστα έκαναν στάση εργασίας.

«Κατηγορείται γιατί υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζόμενων του Δήμου, το δικαίωμά τους στην εργασία. Δικαίωμα που το κατηγορητήριο βαφτίζει «παράνομο όφελος». Η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει και αυτή τη δίκη μαζί με τους δημότες και τους εργαζόμενους του Δήμου, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στο δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Δήμου.

“Βρισκόμαστε στο πλευρό του Δημάρχου Πατρέων, ο οποίος με την άρνησή του να δώσει στοιχεία και φακέλους των εργαζομένων υπερασπίστηκε τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, που είναι πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας. «Να σταματήσει τώρα η δίωξη στον αγωνιστή Δήμαρχο της Πάτρας», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, οι εργαζόμενοι.

 

iefimerida.gr

Πηγή: tempo24

Πηγή βίντεο: patrastimes