Πα. Μαρ 1st, 2024

Δ. Κουτσούμπας: «Ο ενεργειακός σχεδιασμός πρέπει εξυπηρετεί τις λαικές ανάγκες»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τις εγκαταστάσεις του Ενεργειακού Κέντρου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Νωρίς το πρωί συναντήθηκε και μίλησε με ανθρώπους που εργάζονται στα ορυχεία της περιοχής στο Ψαθί, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη διαδικασία μεταβίβασης των λιγνιτικών μονάδων και τους ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ για τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας.

«Είναι ανάγκη να παλέψουμε για την προστασία του Ενεργειακών Μονάδων όλης της χώρας και αυτό θα επιτευχθεί με την ενότητα όλων των εργαζομένων και με σωστή πολιτική αντιπαράθεση» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Σε σχόλιο του για τα σκάνδαλα και για αυτό της NOVARTIS είπε ότι χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση για αποπροσανατολισμό και διαίρεση του λαού.

Κατά την περιοδεία του στη Μεγαλόπολη, ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε στη Μαραθούσα με τις διοικήσεις του Ενεργειακού Κέντρου του ΑΗΣ Α’ , Β’ και των ορυχείων και ενημερώθηκε για την ιστορία και τις δυνατότητες του λιγνιτικού κέντρου.

Στο δημαρχείο της Μεγαλόπολης είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα των ανθρώπων που εργάζονται στο Ενεργειακό Κέντρο και τα όσα αντιμετωπίζουν καθημερινά πολίτες και εκπρόσωποι φορέων που έδωσαν το παρόν στη συνάντηση που έγινε παρουσία του Δημάρχου Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλου.

Τέλος οι υπάλληλοι στη ΔΕΗ κατέθεσαν στον κ. Κουτσούμπα το αίτημά τους να μην υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ή τριών ταχυτήτων και να προσληφθούν όλοι οι συμβασιούχοι ως μόνιμο προσωπικό και να ενταχθούν στη νέα συλλογική σύμβαση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

ert.gr