Σα. Ιούλ 13th, 2024

Φάλανθος Αρκαδίας: δρώμενο για το τέλος του κυνηγιού του χοίρου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το δικό τους, παραδοσιακό, καθιερωμένο γλέντι, με αφορμή το τέλος του κυνηγιού για το αγριογούρουνο, οργάνωσαν, σήμερα, οι κυνηγοί του Φαλάνθου Αρκαδίας.

 Η εκδήλωση και η κοπή της πίτας, έγινε στην καλύβα της γουρουνοπαρέας Μαινάλου, στο ύψος της Κοινότητας Πιάνας Δήμου Τριπόλεως.

Το υπαίθριο μάζωμα των κυνηγών του Μαινάλου, περιελάμβανε, φαγητό, χορό και ευχές για το νέο έτος και για το κλείσιμο του κυνηγιού του αγριόχοιρου.

Το δρώμενο του Κώστα Δημόπουλου και της παρέας του, τίμησε με την παρουσία του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος της Τρίπολης, κ. Δημήτρης Παυλής, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γιώργος Ρουμελιώτης, ο τέως δήμαρχος της Τρίπολης, κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης, ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης, κ. Νίκος ΤσιαμούλοςΑντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο άριστος καιρός, βοήθησε στο να μαζευτούν πολλοί κυνηγοί στην εκδήλωση, που έχει πλέον βρει μεγάλη απήχηση.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Τατούλης, μεταξύ άλλων, στάθηκε στην ανάγκη της φυσιολατρικής, περιβαλλοντικής επιμόρφωσης των κυνηγών, βάζοντας την πρόταση, για την θέσπιση ειδικών σεμιναρίων, ώστε οι κυνηγοί, με την ανανέωση της άδειας, να μπορούν ταυτόχρονα, να εφοδιαστούν και με γνώσεις που θα χρησιμεύσουν για όλα τα πιο πάνω που ανάφερε ο Περιφερειάρχης.

Η ΕΡΤ Τρίπολης, βρέθηκε στο λαικό, παραδοσιακό δρώμενο της γουρουνοπαρέας Μαινάλου και σας παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο φωτογραφικό οδοιπορικό.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

ert.gr